Annonse


– Bare tull!

Det kommer ut bøker om Apples historie, Apple i dag og Apples nåværende og tidligere ledere stadig vekk.

Respektert forfatter
En av de siste, og uten tvil den som har fått mest oppmerksomhet den siste tiden, er Haunted Empire: Apple After Steve Jobs av Wall Street Journals erfarne og respekterte teknologireporter Yukari Iwatani Kane.

I boka hevder Kane blant annet at Steve Jobs aldri ønsket å lage noen TV, men at han tvert om i et møte med Apples øvrige ledelse i 2010 uttrykte at dette var en råtten business han mente Apple skulle holde seg langt unna.

– Forferdelig bransje
– TV er en forferdelig bransje. De selger ikke og marginene suger, skal Jobs ha sagt.

Annonse
Dette står i sterk kontrast til det som framkommer i Walter Isaacssons autoriserte Steve Jobs-biografi som han samarbeidet med Jobs om og som kom ut like tter Apple-gründerens død.

Går rett i strupen
Tim Cook imøtegår ikke denne eller andre konkrete påstander eller opplysninger i boka direkte, men går derimot i strupen på forfatteren på generelt grunnlag. Han kaller rett og slett boka for «tull».

Man skulle tro at en toppleder i verdens rikeste selskap hadde annet å bestille enn å bedrive bokanmelderi, men han har faktisk tatt seg tid til å komme med følgende tirade:

– Føyer seg inn i rekken
Dette tullet føyer seg inn i rekken av noen av de andre bøkene jeg har lest om Apple. Boka beskriver verken Apple, Steve, eller noen andre i selskapet korrekt. Apple har over 85 000 ansatte som kommer på jobben hver dag for å gjøre sitt beste, for å skape verdens beste produkter og for å sette sitt merke på universet universet og etterlate det i bedre stand enn de fant det. Dette har vært Apples hjerte fra dag én, og vil forbli det i flere tiår framover. Jeg er veldig trygg  på fremtiden vår. I vår historie har det alltid vært mange som har tvilt på oss. Slike folk gjør oss bare sterkere.

I dag verden, i morgen Universet
Vi kan for øvrig ikke unnlate å påpeke at Cook ikke er spesielt beskjeden når det gjelder Apples betydning. Han lar verdensherredømme være verdensherredømme og påberoper seg Universet.

Kunne ikke Solsystemet eller i det minste Galaksen vært nok?

Kilde:
CNBC

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse