Annonse


Popper opp igjen

Forrige helg fikk vi vite om Popcorn Timeen strømmetjeneste basert på torrent-teknologien som på folkemunne straks fikk navnet «Netflix for pirater».

I stedet for å laste ned, kan man se (pirat)film på direkten. Om dette er mer eller mindre lovlig enn nedlasting, er noe uklart.

La ned etter press
Uansett liker naturligvis filmbransjen dette dårlig, og sin vane tro sendte de advokater på de glade filmentusiastene.

Så sterkt ble presset at de nå har valgt å sette kroken på døra. Appen ble fjernet fra Kim Dotcoms Mega, der tusenvis hadde lastet den ned i uka som gikk.

Annonse


– Vi sjekket fire ganger
– Popcorn Time som prosjekt er lovlig. Vi sjekket fire ganger. Men som du kanskje vet, er dette sjelden nok, heter det i meldingen som Popcorn Time har lagt ut til brukerne.

Men når nøden er størst er hjelpen nærmest.

Nekter befatning
For ifølge aldri hvilende Torrentfreak tar nå YTS opp hansken.

YTS toner imidlertid ned meldingen med denne beskjeden på sin nettside:

– YTS tar ikke over Popcorn Time, og er på ingen måte forbundet med tjenesten. Dette har blitt forvrengt i pressen og skapt mye forvirring hos mange brukere, noe vi ber om unnskyldning for. Popcorn Time er et brukerdrevet prosjekt som ikke er eiet eller drevet av noen enkeltperson eller institusjon.

Ligger på GitHub
I likhet med The Pirate Bay,Torrentz og andre føler YTS rettighetshavernes pust i nakken. Det er derfor ikke så overraskende at de fraskriver seg enhver befatning på denne måten.

Men de som er interessert kan altså finne Popcorn Time-appen på programvare-nettverket GitHub.

«Norsk» tilbud
Noen norske filmentusiaster har åpnet en alternativ tjeneste kalt Hansenflix. Denne ser imidlertid ut til å bruke Popcorn Time-programvaren som tidligere lå på mega, men som nå er fjernet.

Dermed får i hvert fall ikke vi den til å virke.

Oppdatert 17/3-2014 kl. 10:50: I en tidligere versjon av artikkelen var “Popcorn Time” blitt til “Popcorn Hour”. ITavisen beklager dette.

 

Annonse