Annonse


Slik skal Microsoft plage XP-brukere

Det kan ved første øyekast ser ut som virus er bare Microsoft som gjerne ønsker at alle går over til Windows 7, eller helst Windows 8.1.

Gratis flyttehjelp
Fra 8. mars starter nemlig en aksjon for å plage brukerne i så stor grad at de oppgraderer det gamle OS-et til en nyere versjon.

Brukere vil få sprett-opp-bokser som informerer om at støtten for XP opphører 8. april 2014, med en lenke med ytterlige informasjon.

Et verktøy kalt PCmover Express for Windows XP​, som hjelper brukerne å flytte over filer blir gjort tilgjengelig gratis denne måneden.

Annonse
Mer eller mindre alle får
Boksene leveres bare til brukere som har sagt ja til å motta oppdateringer fra Windows Update, og det er vel omtrent alle.

Boksen kommer til å sprette frem den 8. hver måned, om bruker ikke deaktiverer den ved å huke av krysset.

– Kjører jeg XP?
For de litt mindre PC-vante har selskapet laget en nettside, amirunningxp.com, som gir svar på spørsmålet som stilles i URL-en.

Spørsmålet er selvsagt om brukere, som ikke har hørt at dette er en legitim greie fra Microsoft, vil skjønne at dette ikke er virus. Man har jo i en årrekke blitt lært til ikke å trykke på sprett-opp-bokser, spesielt som kommer helt plutselig opp på skrivebordet.

 

Kilde:
Windows Experience Blog

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse