Endelig gir han lyd fra seg

Tirsdag kom meldingen om at Bitcoin-børsen Mt. Gox hadde forsvunnet fra nettet.

Storm av beskyldninger
Det skjedde etter at sjefen og eieren Mark Karpeles hadde trukket seg fra vervet som styreleder i Bitcoin-børsenenes fellesorgan The Bitcoin Foundation.

Avgangen skjedde i en storm av beskyldninger, både mot Karpeles og Mt.Gox. Blant annet blir det påstått at BitCoins verd flere milliarder har forsvunnet.

Som sunket i jorda
Mark Karpeles selv var som sunket i jorda, og ingen har så langt visst hva som egentlig har foregått bak kulissene i børsen som på det meste sto for 70 prosent av verdens Bitcoin-handel.

Annonse


Nå har han endelig gitt lyd fra seg.

Budskap i natt
I går ble følgende budskap lagt ut på MtGox.com:

Kjære Mt. Gox-kunder, 

Ettersom det er mye spekulasjoner om Mt. Gox og dens fremtid, vil jeg gjerne benytte anledningen til å berolige alle om at jeg fortsatt er i Japan, og jobber veldig hardt med støtte fra ulike parter for å finne en løsning på sakene som nylig har kommet opp. 

Videre vil jeg gjerne ber om at folk avstår fra å stille spørsmål til våre ansatte. De har fått beskjed om ikke å gi noen svar eller informasjon. Gå inn på denne siden for ytterligere kunngjøringer og oppdateringer. 

Vennlig hilsen, 
Mark Karpeles

– Derfor stengte vi
I tillegg til dette ligger det et budskap som forklarer hvorfor Mt. Gox ble stengt tirsdag:

I lys av de siste nyheter og potensielle konsekvenser på MtGox virksomhet og marked på grunn av disse, ble det besluttet å stenge alle transaksjoner for tiden for å beskytte nettstedet og våre brukere. Vi vil følge nøye med på situasjonen og vil reagere i henhold til dette.

Opp på regjeringsnivå
Den japanske regjeringen tar Mt. Gox-stenginen svært alvorlig, og i går gikk den japanske regjeringens kabinettsekretær Yoshihide Suga ut med følgende melding:

– Jeg forstår det slik at departementene og organene som er involvert innen finans og politi nå ser på saken for å skaffe seg full oversikt.

Mulig kriminalitet
Siden ordet «politi» er nevnt er det sannsynlig at japanerne ser på Mt. Gox-turbulensen som et mulig resultat av grov kriminalitet.

Men så langt er det ingen ting som tyder på at noen er arrestert, og meldingen på Mt. Gox-siden tyder på at Kareles fortsatt er på frifot.

Annonse