Annonse


Dette er Googles fremtidsmobil

Project Tango er Googles nyeste forskningsprosjekt. De håper gjøre mobilen enda mer oppmerksom på sine omgivelser.

Dette er Project Tango
Vi går rett på sak, for dette er ganske spennende saker:

«Vår prototype er en 5″-mobil som inneholder tilpasset maskin- og programvare utviklet for å spore 3D-bevegelsene til enheten, og samtidig skape et kart over miljøet.

Disse sensorene lar telefonen kalkulere over en kvart million 3D-målinger hvert sekund, oppdatere posisjonen og orienteringen i sanntid, og kombinere disse dataene i en 3D-modell av rommet rundt deg.»

Annonse
Prototypen kjører selvsagt Android, men har til forskjell fra vanlige Android-versjoner spesial-API-er (utviklergrensensitt) som setter sensorene i denne spesial-mobilen i arbeid.

Slik kan Googles prototype-mobil huset ditt. (Ill.: Google/YouTube)
En mer avansert form for «virtual augmentation» med spesial-API-er og maskinvare-sensorer. (Ill.: Google/YouTube)

For nytte og moro
Hensikten med dette er å gjøre det enkelt å ikke bare finne frem ute, men også inne, f.eks. i store kontorbygg – for ikke å snakke om hvilke muligheter dette gir spillutviklere:

«Forestill deg at du leker gjemsel i huset ditt med din favoritt spillfigur, eller transformer gangene i huset ditt til en eventyrskog.

Tenk deg konkurrere mot en venn om kontroll over territorier i ditt hjem med din egen miniatyrhær, eller å gjemme hemmelige virtuelle skatter i fysiske steder rundt om i verden?»

Dette er ikke nytt, og har blitt gjort i flere år, men ingen har kommet helt i mål.

Tango er altså et forskningsprosjekt, og er ikke en del av Android enda. Google har fortsatt masse arbeid igjen, og hvem vet hvor dette ender.

 

Kilde:
Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse