Annonse


– Oppfør dere ordentlig!

Den høyteknologiske brillen Google Glass er foreløpig bare tilgjengelig for noen får utvalgte, såkalte Explorers. Og selv de må ut med en halv månedslønn for å få privilegiet.

Bekymring og panikk
Like fullt er det ikke uvanlig å se folk med slike briller på i San Francisco, New York og andre amerikanske storbyer.

Og reaksjonene har ikke uteblitt. Folk frykter å bli snikfotografert og filmet av det som kan se ut som uskyldige brillebrukere, og ikke minst har filmbransjen fått full panikk.

Dette har fått Google til å lage et sett med regler for du skal gjøre og ikke gjøre dersom du er en av deres brillebrukere.

Annonse
En av reglene er slik:
Spør om lov. Å stå i et hjørne av rommet mens du stirrer på folk og filmer dem er ikke måten å skaffe seg nye venner på. Glass-kameraet fungerer på samme måte som mobilen, så oppfør deg på samme måte som om du brukte telefonen din og spør før du tar film eller bilder av folk.

En annen er denne;:
Ikke vær ekkel eller uforskammet (et såkalt «Glasshole»). Vis respekt for andre. Ikke ta en kjekk tone om de spør om Glass. Vær høflig og forklar dem hva Glass er. Og husk: En rask demonstrasjon kan være nyttig. På steder der mobilkamera ikke er lov, gjelder det samme for Glass. Om du blir bedt om å slå av mobilen, så slår du av Glass også. Å bryte regler eller være uhøflig vil ikke bidra til å gjøre forretningsdrivende til entusiaster og vil dessuten ødelegge for andre Explorere.

Unngå tomt blikk
Google advarer også mot å se storfilmer som «Krig og fred» (tre og en halv time) på brillene. Slike filmer egner seg bedre på stor skjerm hjemme. 

Dessuten vil du vekke unødig oppsikt ute blant folk når du står stille og stirrer tomt framfor deg i timesvis (i «Krig og fred»s tilfelle i tre og en halv time).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse