Annonse


– Derfor lagde vi «Modern UI»

Det som skal være en en brukergrensensitt-medarbeider hos Microsoft svarer på kritikken Windows 8-berøringsgrensesnittet utsettes for.

Svarer på kritikken
Det er på
Reddit-tråden «Windows 8 Sells 100 million Fewer Copies than Windows 7 at 15 Months» at en av Microsofts mange grensesnitt-medarbeidere følte han eller hun måtte, om ikke forsvare, så i hvert fall forklare hvorfor selskapet valgte å dytte Modern UI til vanlige brukere og proff-brukere.

Vi ser han refererer til berøringsgrensesnittet som Metro, dette fordi dette er navnet Microsoft bruker internt (som han forklarer), men utad heter det altså Modern UI.

Les også: Slik har jeg fikset Windows 8.

Annonse


Delte inn OS-et for to grupper
Personen med kallenavnet «pwnies» skriver blant annet følgende:

«Vi delte de to gruppene (proff og forbruker) inn i to grupper. Vi lagde to forskjellige sandkasser for dem. Alle forbrukerne fikk sitt nye hjem der de kan se på bilder av katter, altså Metro. På den andre siden fikk proffbrukerne frie tøyler over skrivebordet», forklarer han.

Men problemet for mange proff-brukere er at de blir kastet inn i Modern UI ved å trykke start, selv om de bare vil jobbe fra skrivebordet.

Les også: Se den norske gjennomgangen av Windows 8.1 Update 1.

– Derfor
​Pwnies stiller derfor spørsmålet: – Hvorfor er Metro satt som standardgrensesnitt? – Og hvorfor var det ingen mulighet til å starte i skrivebordet i Windows 8.0?

«Det korte svaret er fordi forbrukere ikke utforsker. Om vi hadde gjort skrivebordet om til standard-grensesnitt, og inkludert en fin liten startmeny, ville ikke den vanlige brukeren migrert over til landet med melk og honning.

De hadde fortsatt brukt skrivebordet som de alltid har gjort, og vi hadde blitt stående fast der vi var. Så vi tvang dette på dem.»

– Det skal bli bedre
Personen mener til og med at Modern UI er bra for proffbrukerne i det lange løp. Dette fordi brukeren avslører at det kommer mer avanserte funksjoner etterhvert:

«Nå som de vanlige brukerne kjenner sitt nye hjem, så kan vi starte å skreddersy, men det vil ta tid før proffbrukerne ser fordelene.

Akkurat nå har vi masse arbeid å gjøre med Metro for å det til å være så attraktivt som mulig for vanlige forbrukere, så dette kommer til å avlede vår oppmerksomhet en stund. Når dette fungerer som det skal, skal vi gjøre skrivebordet mer avansert.

Vi skal legge til ting vi ikke kunne tidligere. Ting kommer til å bli kjappere og mer avansert – derfor er Metro bra for proffene.»​

Det er mange flere interessante avsløringer her.

Kilde:
Reddit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse