Annonse


Gjør det mulig å ta opp iTunes-radio

iTunes Radio ble lansert i juni i fjor, men er foreløpig bare tilgjengelig i USA og Australia.

Bare strømming
Tjenesten er gratis og annonsebasert, og lar deg spille av musikk på direkten og kjøpe de låtene du liker.

Du kan imidlertid ikke lagre musikken for å spille den når du ikke er på nett.

Verdenskjent nordmann
Det er her hele Norges (og verdens) film- og musikk-hacker Jon Lech Johansen kommer inn.

Annonse


Johansen ble kjent over hele verden da han i 2002 ble stilt for retten i Norge for å ha bidratt til å gjøre det mulig å omgå kopisperren DeCSS på DVD-plater.

Han ble imidlertid frikjent for dette.

Flyttet til USA
Senere flyttet han til USA for å prøve lykken i IT-bransjen i San Francisco, og i 2007 startet han selskapet DoubleTwist sammen med partneren Monique Farantzos.

I 2010 ble selskapet deres verdsatt til 360 millioner kroner, og året etter hadde 1,5 millioner lastet ned programmet som gjorde at iTunes kunne brukes både på Android og andre plattformer som ikke styres av Apple.

Involvert i smartklokke
I tillegg utviklet de AirSync, et program som lar deg overføre musikk trådløst til en Android-enhet.

Siden har han blant annet vært involvert i den nye smartklokka til Qualcomm, Toq.

Hva sier platebransjen?
Nå har DoubleTwist altså fått en opptaksfunksjon som gjør at de som har iTunes Radio kan høre musikken om igjen hvor de vil uten å kjøpe den.

Platebransjen (og for den saks skyld Apple) liker det neppe, men det er foreløpig ingen ting som tyder på at DoubleTwist er ulovlig så lenge du bare nyter musikken selv.

Koster 60 kroner
Uansett: Om du skulle ha en amerikansk iTunes-konto (noe mange nordmenn har på grunn av TV-serier og filmer som bare finnes tilgjengelig der), så kan du nå laste ned DoubleTwist AirPlay Recorder for Mac HER.

Du kan prøve programmet gratis, men da får du bare ti sekunders opptak av hver låt. Om du vil bruke det på ordentlig, må du ut med 10 dollar (om lag 60 norske kroner).

Annonse