Han kan ha løst Apples iWatch-problem

Vi har lenge vært usikre på hvilket design som er smartest for smartklokker.

En stor utfordring
For hva skal disse klokkene i hovedsak brukes til, og, når dette er bestemt, hvordan skal man best levere informasjonen brukeren er ute etter. Og hva med designet?

Klokker er like mye en motegreie og et statussymbol, spesielt de som ikke gjør annet enn å vise klokkeslett og dato – hvordan kan egentlig et teknologiselskap ta over jobben til motedesignere? Apple har et forsprang her allerede.

Ingen klokke-erstatter
Vi har ikke noen fasit, men tror kanskje svaret ligger i at smartklokkene ikke prøver å leke analog-klokker, og istedet finner sin egen form og funksjon – sin egen plass i verden.

Todd Hamilton, ikke overraskende fra Apple-elskende San Francisco, kan ha funnet flere svare med sitt nye konsept. Det parrer Nike FuelBand med iOS 7.

Slik kan den fungere
Hamilton hentet mye inspirasjon fra Thomas Bogner som i oktober tryllet frem dette konseptet (se gif).

Slik tror Hamilton hans konsept vil fungere best ved bruk:

– På en enhet så liten som denne er det bare logisk at organisering av apps, kontakter og annet media gjøres fra en iPhone eller Mac.

Hjemskjermen har fire app-ikoner listet opp vertikalt med en side-håndterer på høyre side. Ved å sveipe opp eller ned, så blar man i sider med apps. Ved å trykke hjemskjermen går man tilbake til låsskjermen.

Et gigantisk marked
Skulle Apple klare å finne riktig formel (da er rett design enda viktigere enn tidligere), og få folk til å finne en grunn til å kjøpe smartklokker i hopetall (de kan derfor klare å kuppe sportsarmbånds-markedet og de som ønsker hendige varsler), vil de igjen sitte som konger på haugen og dominere også dette nye potensielt gigantiske markedet, for de andre har ikke fått det til enda.

Vi har trua på en iWatch i år sammen med en iPhone 6 med større skjerm, trolig på rett under 5″.

Kilde:
Toddham