Annonse


Potensielle Microsoft-toppsjefer frykter Gates

Bill Gates får visstnok en langt mer markant rolle i Microsoft, men sjef blir han ikke.

Skyggesjefen Gates
Likevel skal signalene fra selskapet være såpass skremmende for potensielle kandidater, at de visstnok stiller spørsmålstegn om de ha lyst til å styre et selskap de ikke har helt kontroll over, eller hvor de ikke føler at de har det.

Det kan tenkes at det beste for Microsoft er at Bill Gates enten fratrer alle sine stillinger (men beholder sine rundt fire prosent av selskapet), eller tar kontroll over toppstillingen.

Så langt har det ikke vært signaler om dette – det går mer på at han er skyggen som egentlig kontrollerer selskapet han er så glad i.

Annonse


Vi kan få svaret neste måned
Det siste fra journalist Kara Swisher, som har gode kontakter hos Redmond, var at fredag forrige uke så var avgjørelsen tatt: Microsoft hadde funnet sin nye toppsjef, og dette skulle forkynnes i løpet av noen få dager.

Men enn så lenge har vi ikke hørt noe mer siden 9. januar da vi meldte at Gates får en større rolle.

De siste ryktene går på at vi får vite hvem som tar over roret tidligst på tampen av måneden.

Problematiske rykter
Swisher skal ha hørt fra alle Microsoft
-sjefene hun har snakket med i det siste, at Gates har fått en større rolle. Problemet er bare at tittelen og stillingsbeskrivelsen hans nødvendigvis ikke gjenspeiler dette. Det kan skremme bort de beste kandidatetene.

Stillingen som styremedlem er fortsatt ikke det han bruker mest tid på, men likevel er det et uheldig signal som nå lekker fra selskapet mens de enda leter etter en erstatter for Steve Ballmer.

 

Kilde:
Re/Code