Hvorfor kjøper dere dette, Google?

Røykvarslere er kanskje ikke akkurat det du forbinder med Googles kjerneområde.

Termostater og røykvarslere
Like fullt har nå selskapet som vi i sin tid kalte «søkemotorgiganten» nå investert 3,2 milliarder dollar – om lag 19,5 milliarder norske kroner – i Nest, et selskap som lever av termostater og røykvarslere.

Avanserte nett-produkter
Nå må det sies at det ikke er standardtypen du kjøper hos Clas Ohlson Nest driver med.

Snarere er det snakk om avanserte produkter som er integrert med nett, og som lar seg styre på innovative måter.

– Tror på produktene
Nest-sjefen Tony Fadell har dette å si om kjøpet til CNet:

– Da vi først kom på banen for to år siden, forbandt ikke folk termostater med oppkoblede hjem og tingenes Internett. Vi endret landskapet, og fikk slike produkter på dagsorden. Når det gjelder tingenes Internett, har vi mye av æren for å ha gitt det en bråstart. Med Google-avtalen endrer vi landskapet nok en gang. Google er et stort selskap som sier «vi tror på disse produktene, og vi vil hjelpe dem å lykkes framover».

Mannen bak iPod
Fadell er heller ingen hvem som helst. Mest kjent er han faktisk for å ha gjort iPod, Apples banebrytende mediespiller, til en suksess. Dette gjorde han mens han var Senior Vice President i Apple fra 2006 til 2008.

Ironisk nok er det iOS-markedet som er Nests største satsingsområde og inntektskilde i dag. Selv om Google som kjent har mest fokus på sitt eget konkurrerende mobil-OS Android, lover de at det fortsatt skal satses på å integrere Nest-produktene i Apple-familien.

– Produkter alle må ha
Fadell betegner sine egne produkter som «kjedelige». Men det er nettopp her Nests framtid ligger, mener han.

– Alle selskaper vil jo være leverandøren av de produktene i hjemmet ingen elsker, men alle må ha, sir han til The Verge.

Les også: Google vil inn i hjemmet ditt (digi.no)