Dette går ikke lenger, Apple

iOS 7 er en viktig og riktig overhaling av Apples mobil- og nettbrett-OS, men som samtidig har store stabilitetsproblemer.

Automatisk omstart
Vi vet ikke hvor mange ganger de iPad-ene vi har testet med A7-CPU (altså iPad mini Retina og iPad Air), krasjer ved epost og Safari-bruk, eller rett og slett tar en kjapp omstart (vi mistenker at det er av grensesnittet, og ikke motoren), men det er mange – muligens 2-3 ganger om dagen, så ved hyppig bruk vokser altså irritasjonen.

Vi har ingen problemer med krasj på en iPhone 5 med nyeste iOS (7.0.4), så dette er nok relatert til de nye 64-bit-brikken i 5s (det er jo enda verre at mobilen krasjer). Minneproblem? Godt mulig, det virker sånn ut fra symptomene.

Annonse

Stor brukerbase
Det må være skremmende for Apple å se at dette skjer, for iOS 7 er nå installert på over 78 prosent av alle iOS-enheter globalt – opp fra 74 prosent tidlig i desember.

Det er selvsagt flott at Apple ikke sliter stort med fragmentering, men samtidig et stort problem at de dyttet ut et OS som helt klart har så store problemer at de burde ha ventet noen uker eller måneder.

Ikke at så mange bruker de nyeste 64-bits-produktene, men desto verre er det for de som er førstegangskunder og som opplever stadige og plutselige krasj helt tilfeldig- stikk i strid med Apples «det bare funker»-mantra.

Ingen feilretting før mars?
For å gjøre det enda verre, ser det jaggu ut til at vi trolig må vente helt til mars før de nye iPadene og iPhonene slutte og krasje Apple-apps og ta omstart, for da kommer nemlig iOS 7.1.

Feilen som forårsaker disse problemene er nok gjemt i kjernen til OS-et, noe Apple sjeldent eller aldri tukler med i mindre oppdateringer. Dette er en av gangene de burde ha gjort det.

Jeg kan ikke være annet enn enig med Apple-blogger MG Siegler i sin irritasjon over at iOS 7 er så ustabil, men det ser ut til at 7.1 kommer til å rette problemene. Gjør den ikke det, har Apple, og alle eiere av nye Apple-dingser et relativt stort problem.

Annonse
Annonse