Annonse


Dette er Samsungs 2014-planer

Samsung pleier i likhet med andre teknologiselskaper å holde kortene tett til brystet helt til de er klare for offisiell produktlansering.

Kommer i april
Men denne gangen gjør mobilsjefen Lee Young Hee et unntak. I et bredt anlagt intervju med finanspublikasjonen Bloomberg fra CES-messen i Las Vegas røper hun en rekke av produktene selskapet skal lansere i 2014.

Viktigst av alt er den nye smarttelefonen Galaxy S5, som vil være klar for markedet i april.

– Helt annerledes
Lee kan røpe at dette blir en helt annerledes telefon som vil vekke større oppsikt i markedet enn overgangen fra S3 til S4.

Annonse
– Da vi gikk fra S3 til S4, vakte det ikke veldig oppsikt i markedet. Det er sant at folk ikke så den helt store forskjellen på de to produktene fra et fysisk perspektiv. med S5 går vi tilbake til utgangspunktet. For det meste dreier det seg om skjerm og kabinett, sier hun.

Øye, ikke finger
Lee kan imidlertid også røpe at selskapet jobber med såkalt iris-godkjenning. Det vil si at man bruker regnbuehinnnen (iris) i øyet for å gjenkjenne brukeren.

Teknologien vil i så fall bli et svar på Apples fingeravtrykk-gjenkjenning, som de har lagt inn i sin iPhone 5S.

– Mange er fanatiske når det gjelder iris-godkjenning. Vi undersøker mulighetene, er imidlertid alt Lee vil si.

Ny smartklokke
S5 vil bli fulgt opp av en ny utgave av smartklokka Galaxy Gear.

Klokka har blitt relativt lunkent mottatt, ikke minst på grunn av klumpete størrelse, mildt sagt beskjeden brukervennlighet og ikke minst kort batterilevetid.

Lee kan love forbedringer, flere avanserte funksjoner og mindre størrelse, samt enda tettere integrasjon med mobilen.

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse