Dette er Microsofts vår-planer

Windows Phone 8.0 skal oppdateres til 8.1 (kodenavn Blue), mens Windows 8.1 får en ekstra-oppdatering. Begge ventes til våren.

Fra CE til NT
Og den skal, om det var noen tvil, ikke løpe fra WIndows Phone 8.0 – dette blir altså en gratis oppgradering fra 8.0 til 8.1, og den vil ikke medføre kompabilitetsproblemer som når man gikk fra Windows Phone 7 (Windows CE-kjerne) til Windows Phone 8.0 (NT-kjerne). 

Det er Microsofts Greg Sullivan som beroliger kundene sine på dette for å stoppe enhver tvil. Sullivan er PR-sjef for Windows Phone-avdelingen hos programvaregiganten.

Annonse

Les også: Her er Windows Phone 8.1.

Windows Phone 8.0 støtter oppgraderinger
– Windows Phone 8 er et kraftig OS som støtter oppgraderinger, påpeker han, i motsetning til Windows Phone 7 som ble forlatt relativt kort tid etter lansering.

Selskapet har selv ikke sagt noe om når de planlegger lansering av 8.1, men ifølge analytikere som følger selskapet tett, er en lansering til våren sannsynlig. Windows Phone vil i 8.1 endelig få et varselsenter, og trolig også en Siri-lignende stemme-assistent.

Les også: Disse tingene gjør Windows-verdenen så mye bedre.

Windows 8.1 oppdateres også
Og; ifølge den notoriske Microsoft-lekkeren Wzor har Microsoft planer om å gjøre seg ferdig med en relativt stor oppdatering av 8.1 i mars, for så å gjøre den tilgjenglig for deg og meg i april som en gratis oppgradering via Windows Update/Windows Store.

Dette hadde ikke overrasket de som følger litt med, da Microsofts Build-konferanse starter 2. april, og avsluttes to dager senere.

Hva med startmenyen?
Det er fortsatt uklart om Microsoft på en eller annen måte skal bringe tilbake startmenyen i denne oppdateringen til 8.1 som tidligere ryktet, men uansett har kilder fortalt All About Microsoft-redaktør Mary Jo-Foley at Microsoft ser på måter å gjøre Windows 8.1 til en mer behaglige og harmonisk opplevelse for mus og tastatur-brukere. 

De samme kildene mener også, at jo, startmenyen skal tilbake, men vi vet altså ikke hvordan den blir.

Les også: Microsoft gjør trolig fullstendig Start-helomvending.

Er Threshold Windows 9?
Microsoft sitter jo selvsagt ikke og stirrer tomt inn i skjermene sine når de ikke jobber med oppdateringer til eksisterende OS, for de jobber samtidig med en helt ny versjon av Windows som man tror kommer våren 2015.

Kodenavnet på OS-et er Threshold, men endelig navn blir selvsagt noe annet, kanskje rett og slett Windows 9?

Eller kanskje velger Microsoft istedet å gå for oppdateringer til 8.x fra tid til annen, istedet for å dumpe alt nytt inn i et helt nytt Windows 9-produkt. Vi får se, men vi gleder oss til å få noen skikkelige oppdateringer før sommeren er her.
 

Kilder:
Computerworld
All About Microsoft

Annonse
Annonse