Samsung: – Spiller ingen rolle at det ser ut som Windows 8

Vi begynte faktisk å spekulere i om Samsung hadde gått for Windows 8 på sine to nye Pro-nettbrett ProTab og ProNote (det hadde gjort Microsoft glade, det), så mye minner det nye grensesnittet om Windows 8.

Fortsatt Android
Men neida, selskapet sverger fortsatt til Android, men har laget et helt nytt skal. Dette skallet heter Magazine UX, og henter masse inspirasjon fra Modern UI-berøringsgrensesnittet kjent fra Windows 8-startskjermen.

Vi har ikke prøvd grensesnittet selv, men det ser jo logisk og pent ut, og vil helt sikket fungere bra på berøringsenhetene det er laget for.

Annonse

Hold deg oppdatert på CES 2014-nyhetene.

Magazine UX i portrettmodus. (Ill.: Samsung)

– Som et blad
Dette sier Samsung om løsningen (ta også en titt på klippet under for å se hvordan det fungerer i praksis):

«Personlige Magazine UX er spesielt optimalisert for en stor skjerm, og gjør det mulig for brukerne å ytterligere skreddersy sin Galaxy-nettbrett-opplevelse for egne behov. UX gjør dem i stand til å organisere sitt favorittinnhold i et dashbordet som er enkelt å bruke med automatisk mating eller nyhetsoppdateringer, og som gir rask tilgang til de mest brukte apps for en mer behagelig leseopplevelse. 

Ved å benytte en skjermstørrelse som er mer sammenlignbar med en størrelsen på et tradisjonelt magasin, er innholdet lettere å se i sitt opprinnelige format når du leser digitale magasiner eller e-bøker.»

Pro-nettbrettene er altså ikke kun beregnet på proff-brukerne.

– Spiller ingen rolle
Men hva mener Samsung om den åpenbare likheten med mye omtalte Windows 8? Trusted Reviews spurte Samsung-sjef 
Shoneel Kolhatkar:

– Jeg tror ikke det betyr noe. Så lenge forbrukerne liker det, kan de sammenligne det med Windows, eller sammenligne det med noe annet.

Klar tale, altså. Vi lurer på om Magazine UX finner veien til andre nettbrett fra Samsung.

 

Kilde:
Samsung
Trusted Reviews

Annonse
Annonse