Sony har hørt våre bønner

Vårt største ankepunkt når vi anmeldte Xperia Z1 fra Sony var uten tvil størrelse og vekt.

Heldigvis like kraftig som storebror
Sony har tydeligvis selv vært klare over at den er i største laget for enkelte, og har derfor satt sammen Z1 Compact.

For å få ned størrelsen er skjermen krympet fra 5″ til 4,3″, men bortsett fra det er det heldigvis ikke gjort noen kompromisser: denne mobilen har den samme lynkjappe Snapdragon 800 CPU-en (2,2 Ghz, fire kjerner) som man finner i storebror-utgaven, og selvsagt LTE. Batteriet måler 2300 mAh.

Støvtett og vanntett er den også, og foruten samme CPU, er den utstyrt med det samme gode kameraet som storebroren har, nemlig et 20,7 MP-kamera med Sony G-optikk og BIONZ CPU.

(Ill.: Sony)

Kamera-mobil
«Sammen med Sonys prisbelønnede G optikk og BIONZ-prosessor får du rask lukkertid, tre ganger optisk zoom og skarpe bilder både på lang avstand og under dårlige lysforhold.

Som resten av Z-familien har Xperia Z1 Compact lånt skjermteknikk fra Sony Bravia TV, der TRILUMINOS garanterer en bred palett av farger og X-Reality gir uovertruffen skarphet. I tillegg til dette leveres Z1 Compact med IPS-skjerm som gir atskillig bedre innsynsvinkel på displayet», forklarer Sony i pressemeldingen.

Vekta er slanket fra 169 til 137 gram, og den måler 127 x 64.9 x 9.5 mm. mot Z1′ 144.4 x 73.9 x 8.5 mm. Altså er den noe tykkere.

(Ill.: Sony)

Kommer neste måned
Mobilen leveres dessverre ikke med Android 4.4; man må ta til takke med 4.3. Den kommer i svart, hvit, rosa og limegrønn, og kommer i salg neste måned. Pris er ikke kjent.

Du finner en komplett spesifikasjonsliste hos Sony.

 

Kilde:
Sony pressemelding