England

Skole bannlyser Snapchat

Snapchat var fjorårets greie for de yngre garde, da alle tok bilder og videoer av hverandre som forsvant ti sekunder seinere.

Frykter «sexting»
Etter hvert forsvant nok noe av interessen også, og det spørs om ikke den private, ærverdige, tradisjonsrike og ytterst britiske overklasse-gutteskolen Eton College er lovlig seint ute med å innføre forbud mot uvesenet.

Begrunnelsen er i hvert fall frykten for såkalt «sexting», altså muligheten for å sende bilder av sine edlere deler og intime situasjoner til jentene på den andre siden av den britiske privatskolemuren.

– Et ledd i oppdragelsen
At gutter som bare er sammen med gutter fortsatt vil være gutter er imidlertid Etons distingverte rektor Tony Little ikke i tvil om.

– Snapchat er nå blokkert fra Etons trådløse Internett. Guttene kan fortsatt bruke det via 3G, men vi håper at blokkeringen i det minste vil få dem til å tenke seg om. Dette er en del av vårt aldri hvilende arbeid for å oppdra gutter til å bruke teknologi på en fornuftig måte, sier Little til Daily Telegraph.

Høy kjendis-faktor
Blant Etons tidligere elever er intet mindre enn 19 britiske statsministere, og en uforholdsmessige stor del av Storbritannias rike, berømte og mektige menn har gått der.