Hva, er denne lett å reparere?

Mac Pro får overraskende god reparasjonskussmål (8 av 10) av iFixit.

Toppscore
Service-proffene hos iFixit gir som regel ikke Apple særlig gode skussmål når det kommer til selvhjelp – det er ikke så rart: Apple limer og skrur igjen sine produkter på en slik måte at det er svært vanskelig å komme til uten å ødelegge dingsen, noe som selvsagt ikke hjelpes av at produkter som iPad Air (
2 av 10 hos de samme folkene) er veldig tynne.

Apple tar tydeligvis Pro i Mac Pro seriøst, og har derfor valgt å droppe bruk av de merkelige pentalobe-skruene. Bare det gjør livet så mye enklere.

Mer RAM
Så hva kan byttes? Jo, RAM-en er lett å bytte ut. Ikke at dette er noen stor nyhet, det har lenge vært mulig på iMac. RAM i en Mac Pro kan settes opp på følgende måte:

* 16 GB (4 x 4 GB)
* 32 GB (4 x 8 GB)
* 64 GB (4 x 16 GB)

Mac Pro bruker selvsagt SSD-flash, og også lagringsplassen kan ekspanderes (mer om dette hos Apple).

RAM, SSD og CPU
Mac Pro støtter 256 GB, 512 GB og 1 TB SSD-lagring, og som iFixit påpeker er det lett å komme til også denne komponenten. iFixit lurer også på om det vil være mulig å kjøre to SSD-enheter i denne maskinen, siden de fant en tilkobling som peker i den retningen.

Det er mulig å bytte CPU-en også, så i kombinasjon med RAM og SSD, er det usedvanlig mye man kan gjøre med denne maskinen – men GPU-en, den forblir nok som når du kjøpte den.
 

Kilde:
iFixit