Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er bare å blunke, så er bildet tatt. (Ill.: Marjorie Kamys Cotera/Alamy)

Blunk – så tar du bilde

Google oppdaterer Glass.

Det høres kanskje kjent og selvsagt ut, men faktisk er det først nå at det blir mulig å ta bilder med Google Glass bare ved å blunke med øynene.

Slipper å snakke
Tidligere måtte man bruke en knapp på høyre side, eller si «OK, Glass. Take a picture!».

Dette og flere andre oppdateringer lanserer nå Google til sin høyteknologiske nett-brille.

Her er de øvrige oppdateringene:

1) Låsefunksjon
Mens brillene tidligere alltid var åpne, kan de nå låses på lik line med mobil, nettbrett og PC. Du låser dem opp ved hjelp av et sett av hemmelige håndbevegelser. Funskjonen kan skrus av og på i Innstillinger.

2) Nettprat
Google Glass får nå støtte for Googles nettpratsystem Hangouts. Beskjeder kommer opp ffor a øyet, og du kan svare på dem ved å diktere eller sende bilder og video.

3) Musikk
I mai introduserte Google Play Music (ikke tilgjengelig i Norge ennå), som gjør at du kan høre musikken din over alt. Nå også via brillen. Det er bare å si «OK Glass. Listen» (eller gjøre det manuelt, via knappene), så kommer favorittlåtene.

4) Støtte for iOS
Trodde du Google Glass ville være forbeholdt Android-brukere. Å nei, da. Google lanserer nemlig nå full støtte også for iPhone og iPad via en app som er like om hjørnet.

Ikke i vanlig salg
Google Glass er foreløpig bare tilgjengelig via det såkalte Explorer-programmet, der de   som får teste brillen (spesielt utvalgte testpersoner, utviklere og deltakere Googles I/O-samlinger) betaler 1500 dollar (om lag 9200 norske kroner).

Brillen forventes i normalt salg i løpet av året som kommer, og da til en betydelig lavere pris.

 

Stikkord: google glass