Annonse


Dette er vinneren

Apples iPhone er tilbake på Telenors salgstopp for november. Siden mars i år har Samsung hatt størst markedsandel, men ifølge Telenor har Apple nå denne tittelen.

iPhone 5S dominerer
For på førsteplass finner vi nemlig den nyeste toppmodellen: 5S, mens 5C er å finne på 4. plass på Telenors liste.

Kanskje mer overraskende (det har jo vært stor etterspørsel etter 5S), ikke fordi den er dårlig men fordi den er «gammel» (april i år), er det at Samsungs S4 kaprer andreplassen, og det hos begge operatørene.

Hos Telenor havner 4S på tredjeplass, mens på samme plasseing hos NetCom er det nye iPhone 5C (den med iPhone 5-innmat) å finne.

Annonse


5 av 10 mobiler på NetComs liste er fra Apple, mens hos Telenor er det 3 av 10. Samsung tar 5 av 10 hos norges største teleselskap, mens man i konkurrentens kontorer har funnet ut at 4 av 10 på listen er en Samsung-mobil.

Les også: Vi har prøvd iPhone 5S.

Dette sier operatørene
«Over 90 prosent av alle som kjøper seg en ny mobiltelefon hos NetCom, kjøper en smarttelefon. Smarttelefon ligger an til å bli en populær julegave i år, og iPhone 5s ser ut til å bli den aller heteste mobilen under norske juletrær. 

Samsung Galaxy S4 følger hakk i hel på vår salgsoversikt, og denne mobilen kommer nok også høyt opp på manges ønskelister», sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom.

Telenor fremhever 5S, og avslører at det er den mest solgte med klar margin:

«Sony og Nokia beholder derimot en stabil markedsandel fra forrige måned. iPhone 5S er nå den klart mest solgte telefonen, mens Samsung Galaxy S4 tar andreplassen.

Hyggelig er det også at Nokia er tilbake på listen med Lumia 925. Nyhet på listen er som forventet iPhone 5C, på en fjerdeplass», heter det i den ferske pressemeldingen.

Her er listene
Telenors 10 mest solgte per november 2013:

1. Apple iPhone 5S
2. Samsung Galaxy S4
3. Apple iPhone 4S
4. Apple iPhone 5C
5. Sony Xperia Z1
6. Samsung Galaxy Young
7. Samsung Galaxy S4 Active
8. Nokia Lumia 925
9. Samsung Galaxy Note 3
10. Samsung Galaxy S III 4G

NetCom 10 mest solgte per november 2013:

1. (6) Apple iPhone 5s
2. (1) Samsung Galaxy S4
3. (-) Apple iPhone 5c
4. (2) Apple iPhone 5
5. (5) Samsung Galaxy Note 3
6. (3) Sony Xperia Z1
7. (4) Apple iPhone 4S
8. (7) Samsung Galaxy S4 Active
9. (8) Samsung Galaxy SIII LTE
10. (9) Apple iPhone 4

Kilde:
Telenor pressemelding
NetCom pressemelding

Annonse