Office Worker Using Microsoft Windows - 11 Mar 2010

Annonse


– Det skal ikke være slik

Microsoft kjemper nå en fortvilt kamp mot myndighetene i USA for å sikre seg mot at NSA overvåker kundene deres i utlandet.

Går til retten
De sier de har tenkt å ta saken til retten, for å få avklart om det virkelig er slik at amerikansk etterretning kan bruke det som i sikkerhetskreter kalles «brute force» for å snoke i data hos kundene deres.

I tillegg kommer de til å øke krypteringen av sine data, slik at de er bedre sikret mot myndighetenes innsyn.

Dette melder nyhetsbyrået Reuters.

Annonse


– Har aldri utlevert noe
Microsofts hevder at de aldri bevisst har overlevert data til myndighetene i henhold til Foreign Intelligence Surveillance Act, loven som brukes for å overvåke utlendinger.

De sier også at selskapet mener at myndighetene ikke har rett til innsyn i data som selskapet lagrer utenfor USA.

– Vi er kontraktsmessige forpliktet til å ikke fra oss slike data uten å prøve det rettslig først, sier Microsofts advokat Brad Smith til Reuters.

– Kan ikke beordre oss
En ikke navngitt talskvinne for Microsoft sier i tillegg at hun ikke tror at myndighetene kan beordre selskapet til å installere spionvare på kundenes maskiner. Men om dette likevel skulle være tilfelle, vil selskapet ta rettslige skritt for å hindre dette, sier hun.

I tillegg til rettslig prøving og kryptering vil selskapet la utenlandske regjeringer som frykter overvåking få innsyn i koder, slik at de selv kan forsikre seg om at det ikke fer installert bakdører til amerikanske myndigheter.

Annonse