Annonse


Gjør droner til zombier

Mandag ble det kjent at verdens største nettbutikk Amazon planlegger å la fjernstyrte droner levere varer på døra hos kundene sine.

Hacker-fare
Dette har ført til advarsler fra eksperter som mener at dronene kan være farlige.

Men hva med faren for hacking? Vi har jo sett hvordan hackere kan ta over store datanettverk ved å gjøre maskiner til zombier med skadevare. Burde ikke det samme være mulig både med enkeltdroner og dronenettverk?

Laget av MySpace-hacker
Jo, mener hackeren Samy Kamkar. Han er først og fremst kjent for den fryktede Samy-ormen, som i 2005 plaget det sosiale musikknettverket MySpace ved å legge millioner av falske venner til Kamkars konto.

Annonse


Kamkar ble dømt for stuntet, og har sien holdt seg på den riktige siden av loven.

Koster hundrelapper
Men om han selv ikke har tenkt å omdirigere Amazons eller Googles droner slik at de krasjer inn i folk, hus og biler, så kan jo andre bruke hans teknikk for å gjøre det.

Ved hjelp av en Raspberry Pi minidatamaskin som i Norge koster 639 kroner kan nemlig hvem som helst sette opp et «botnet» av droner som kan styres fra en PC eller iPad.

Kan bli farlig
Det kan få store konsekvenser for samfunnet den dagen lufta er full av automatiske «fugler» som flakser hit og dit over hodene på oss for å levere varer, overvåke bybildet eller gjøre andre ting.

I denne videoen demonstrerer Samy hvordan han går fram:

Kilde:
Ars Technica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse