Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mark Zuckerberg mener at amerikanske myndigheter dummet seg ut i forbindelse med NSA-avsløringene. (Ill.: Starface.ru/Splash News )

Endelig sier han noe

Zuckerberg kommenterer NSA-skandalene.,

Edward Snowdens avsløringer av amerikansk overvåking har rystet verden.

Underlig tause
Men ut over å bedyre at myndighetene ikke har direkte tilgang og publisere antallet henvendelser fra myndighetene for å få ut brukerdata, har Facebook selv vært underlig tause om det som har kommet fram.

TV-intervju
Men nå tar Facebook-sjefen Mark Zuckerberg endelig bladet fra munnen, selv om vi neppe blir så mye klokere når det gjelder hva vi risikerer ved å brette ut livene våre på det sosiale nettverket hans.

I et ferskt intervju med den amerikanske TV-kanalen ABC News sier Zuckerberg at det gjelder å finne balansen mellom nasjonal sikkerhet og personvern.

Håper på åpenhet
Han er imidlertid klar på at det som har kommet fram ikke er bra.

– Jeg tror at dette alltid vil handle om balanse. Det betyr å gjøre det rette, være klar og fortelle folk hva du gjør. Jeg mener at regjeringen virkelig dummet seg ut når det gjelder dette. Og ærlig talt tror jeg de fortsetter å dumme seg ut på enkelte områder og håper at de vil bli mer åpne når det gjelder dette, sir Zuckerberg i intervjuet.

Stikkord: facebook, prism