Annonse


Nå skal Intel lage ARM-brikker

X86-selskapet Intel starter produksjonen av ARM-brikker neste år.

Intel går for ARM
Intel sliter med å komme på banen med strømeffektive brikker til mobiler og bærbare. Vi har sett Intel-prototyper på en rekke messer de siste årene, men de har aldri liksom fått fotfeste, rett og slett fordi de ikke gjør ting bedre enn ARM-
arkitekturen. Så; kan man ikke slå dem, så blir man en av dem.

Det er Forbes som nå ekslusivt avslører nyheten om at Intel starter ARM-produksjon i 2014. Men, de skal ikke lage brikker for Apple i kommende Macs eller MacBooks (i hvert fall ikke i første omgang).

Ikke Apple med det første?
Det er ARMs 64-bit-brikker Intel skal starte å produsere for sine partnere neste år. 

«Intel vil bygge Apples A7, Qualcomms Snapdragon, eller Nvidia Tegra om de får en pris de er fornøyd med. 

Men nå er spørsmålet: er de klare til å betale premium-prisen, og mate sin direkte konkurrent, bortsett fra Apple? Men dette ville egentlig vært en naturlig forretningsavgjørelse for alle», hevder analytiker Nathan Brookwood til Forbes.

Ber Apple Samsung pakke sakene sine?
Apple og Samsung har et mildt sagt kjølig forhold, men Intel og Apple derimot, har vært gode venner siden introduksjonen av Intel-brikker i Mac for første gang i 2005.

En annen effekt av dette kan være at brikkeprisene synker vesentlig. Dette fordi Intel vil kunne tilby sine teknologi-plantasjer til alle som ønsker det.

Dette vil, uansett, føre til at selskaper som TSMC, UMC, GlobalFoundries, Samsung, IBM og SMIC, kommer til å føle presset fra giganten Intel.
 

Kilde:
Forbes

Annonse


Annonse