Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Musikkhandelen HMV er en skygge av seg selv. Og nå får de ikke en gang lov til å selge musikk hos Apple. (Ill.: HMV.co.uk)

– Men de sa jo «ja» først, jo!

Apple kastet ut musikk-legende.

En gang var det britiske musikk- og mediekjeden HMV selve Mekka for de som reiste til London for å handle LP-plater eller VHS-kassetter.

Skygge av seg selv
I dag er kjeden redusert til et varemerke og noen franchise-butikker i Asia. Selv om flaggskip-butikken i London Oxford street åpnet igjen i slutten av september, er det neppe samme schwung over det som den gangen fysiske medier var det eneste som gjaldt.

Seint, men godt?
HMV konsentrerer seg nå som alle andre om å selge musikk via nettet. Og hva er da mer naturlig enn å lage en app?

Litt seint kanskje, men sikkert godt.

Stopp en hal…
Men vent litt, driver ikke Apple med akkurat det samme? Og er det ikke slik at de som prøver å konkurrere med iTunes på deres egne enemerker blir straffet hardt og fryktelig?

Det hadde HMV selvsagt tenkt på. Derfor skjønner de ikke hvorfor Apple plutselig slo seg vrange og kastet ut appen.

– Skuffende
– Det er skuffende at Apple har valgt å suspendere en app som har vist seg å være svært vellykket i bare noen få korte dager, sier  HMV-sjefen Paul McGowan til det britiske musikknettstedet NME.com.

Det hører med til historien at Apple godkjente nøyaktig den samme versjonen av appen den 15. september.

– Vi kan ikke forklare endringen i Apples posisjon, og vi har ikke fått noen forklaring på hva de mener er forskjellen på den godkjente versjonen og den de har suspendert, sier McGowan.

 

Stikkord: app store, Apple, musikk