Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En feil i 8.1-koden til RT-enheter som gjør at oppstartssektoren blir skadet. Dette er trolig grunnen til at Microsoft har trukket oppdateringen. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Denne redder ødelagt RT 8.1-installasjon

Last ned.

Microsoft har valgt å fjerne 8.1-oppdateringen til Windows RT. Dette trolig grunnet en alvorlig feil som skader oppstartssektoren.

Oppdatert, 14:52: 

Microsoft har riktignok ikke sluppet Windows 8.1 tilbake igjen i Windows Store-varmen, men har gjort tilgjengelig en bildefil («Surface RT Recovery Image») som retter opp problemet med oppstartssektoren som kan gjør at noen RT-enheter nekter å starte etter oppdatering til 8.1.

Bildefilen støtter Surface RT, men også Windows RT nevnes som støttet OS. Om dette betyr at den kun reparerer Microsofts nettbrett, eller også enheter fra andre produsenter med Surface RT-OS, det vet vi ikke. Vi har kontaktet Microsoft for å få klarhet i dette.

Oppdatert, 15:33: Microsoft Norge bekrefter til oss at «Surface RT Recovery Image» fungerer på alle produkter med Windows RT.

Med får du også en hjelpefil som forklarer deg hvordan du skal gå frem.

Last ned.

Ikke lenger tilgjengelig
Derfor har selskapet nå trukket stor-oppdateringen til det relativt ferske OS-et. 

Microsoft melder at de har fått rapporter på at et mindre antall brukere har problemer med å oppdatere til 8.1 – derfor har de altså fjernet oppdateringen fra Windows Store mens de undersøker problemet. Dette er den offisielle forklaringen fra Microsoft.

Les også vår test av Surface RT.

Er dette problemet?
De vil altså ikke avsløre hva problemet er, men ifølge flere brukere skal noe i oppstartskoden ha blitt skadet etter oppdatering. Enheter som har blitt rammet av feilen kan ikke brukes før oppstartskoden repareres med en gjenopprettings-stasjon.

Microsoft har intet estimat på når oppdateringen igjen blir mulig å laste ned, men lover å holde kundene fortløpende oppdatert.

Du kan følge med her.

Kilder:
Microsoft

Stikkord: windows 8, windows rt