Annonse


Åpner Facebook, e-post og bilder

Det er sjeldent at noe både er nytt og feilfritt.

Andre kan se det meste
Heller ikke med iOS 7, Apples nye mobile operativsystem som bare er dager gammelt.

Finansnettstedet Forbes kan fortelle at en feil i låsesystemet for skjermen gjør at alle får tilgang til bildene dine, Twitter-meldingene og e-posten din og mye mer selv om skjermen er låst og normalt bare kan låses opp med en personlig PIN-kode på fire sifre.

Enkel prosedyre
Feilen arter seg slik at du fra en låst telefon sveiper med tommelen opp fra bunnen. Deretter trykker du på vekkerklokke-symbolet fra kontrollsenteret som kommer opp.

Annonse


Mens du er på nedtellingsskjermen holder du dvale/av-knappen nede til du får beskjed om å skru av. Istedet kan du trykke «avbryt» og taste to ganger raskt etter hverandre på «hjem»-knappen. Da kommer du til telefonens multifunksjonsskjerm.

Fra denne får adgang til både fortoalbum, Twitter-meldinger, e-post, Facebook, Flickr og mer. Uvedkommende kan med andre ord ta over kontoene dine og misbruke dem.

Oppdaget av soldat
Feilen ble oppdaget av Jose Rodriguez, en spansk soldat bosatt på Kanariøyene.

Feilen oppstår også på iPad.

Jobber med saken
En talsmann for Apple sier til Forbes at de jobber med å tette hullet.

– Vi tar sikkerheten svært alvorlig og vi er klar over denne feilen. Vi vil fikse feilen i en framtidig oppdatering, sier talsmannen.

Det er for øvrig ikke første gang det avdekkes at skjermlåsen på iPhone er usikker. I oktober 2010 kunne en bruker av forumet til MacRumors rapportere om en tilsvarende feil i iOS 4.1.

Og slik sikrer du deg
Vil du unngå at fremmede snoker på telefonen din, er det imidlertid bare å skru av «Tlgang på låst skjerm» i innstillingene på telefonen (Instillinger-kontrollsenter).

Dette hindrer at kontrollsenteret dukker opp på skjermen når telefonen er låst.

Men da forsvinner altså en av fordelene med ioS 7. En tvilsom fordel, kanskje…

Her ser du Rodriguez videodemonstrasjon:

Les også digi.no

Enda et sikkerhetshull har blitt oppfdaget i iOS 7. Les om dette HER.

Annonse