Annonse


Redd for spioner?

Den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA (National Security Agency – av vittige tunger kalt «No Such Agency») er nå viden kjent for de fleste som snoker i andres saker.

NSAs egne råd
Etter Edward Snowdenavsløringer er det visst ingen som er trygge.

Da kan det kanskje være betimelig å følge rådene fra NSA selv. I 2010 la de nemlig ut et dokument der de forteller sine ansatte og andre interesserte hvordan de skal sikre Mac-ene sine mot inntrengere.

– Aldri bruk Admin
Mange av rådene er kjente fra før. For eksempel å la være å opprette brukerliste, slik at folk som ønsker tilgang ikke har et sted å begynne om de skal prøve å avsløre passordet ditt.

Annonse


Eller å ikke bruke admin-konto når du er på nett.

– Skru av alt
Litt mer trøblete blir det om du følger rådet om å skru av både Bluetooth og WiFi. Da kan du ikke lenger bruke Bluetooth-tastatur og -mus, og ikke får du nett heller med mindre du har kabelforbindelse.

Det kan umiddelbart virke fornuftig å skru av muligheten for å få nytt passord, men da bør du være helt sikker på at du aldri kommer til å glemme passordet ditt. For om du gjør det, blir Mac-en din utilgjengelig for alltid.

– iCloud er trygt
Noe overraskende er det kanskje at NSA bare gir en betinget advarsel mot bruk av iCloud, siden dette jo innebærer at du oppbevarer data i Apples varetekt. Men kanskje er det fordi NSA har bakdør inn i Apples nettsky?

Kilde:
Macworld.com

Annonse