Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsungs mobilsjef JK Shin presenterte endelig den sagnomsuste Galaxy Gear-smartklokka. (Ill.: Samsung)

Mikrofon og høyttaler i klokkeremmen

Se hva Samsung pakket ut i Berlin.

Torsdag kveld presenterte Samsung sine nyeste produkter på Tempodrom i Berlin, rett før den store elektronikkmessen IFA i byen starter.

Brett og klokke
Samsungs mobilsjef JK Shin presentert først kort de nye nettbrett-telefonene Galaxy Note III og Galaxy Note 10.1 (2014 Edition).

Men størst forventninger knyttet det seg likevel til smartklokka Galaxy Gear.

Må lades
Først av alt: Det er ikke en mobil det er snakk om.  Gear er avhengig av at du har mobilen (for eksempel Galaxy S4 – via Bluetooth) i nærheten.

Og det gjenstår å se om folk som er vant til at en et standard, billig kvartsur går i årevis på et enkelt knappebatteri vil venne seg til å lade klokka minst en gang i døgnet.

Ring med armen
Likevel er det en del funksjoner vi ikke har sett før her. Blant annet kan du ta en samtale direkte på hånden. Mikrofonen og høyttaleren sitter nemlig på remmen, på undersiden av håndleddet.

Dermed kan vi vel si at Dick Tracy-ideen om armbåndsur-telefon nå endelig har blitt en realitet, rundt 80 år etter at den dukket opp i den amerikanske tegneserien.

Tar i mot beskjeder
Du får beskjed om alle typer meldinger som kommer inn på telefonen din. Kamera (1,9 Megapiksler) har klokka også, slik at du slipper å fomle etter mobilen når du ser noe du vil forevige og dele.

Du kan faktisk også filme i 720p-kvalitet.

 

Låser mobilskjermen
Du kan naturligvis styre musikk, en funksjon Samsung kaller Smart Relay gjør det mulig å se nærmere på informasjonen du mottar.

Skjermen på mobilen som er knyttet opp mot klokka låses automatisk når u beveger deg mer enn 1,5 meter fra den. Kjekt om du ikke vil at kollegene dine skal følge med på hva du driver med.

Skjermen på klokka er på 320 x 320, og om bord sitter det en enkjernet 800MHz Exynos prosessor.

Valgfritt utseende
Og om du ikke skulle like det lett retro, Casio G-Shock-utseendet, så er det bare å stille klokka slik at den blir et tradisjonelt herreur av den typen som øyeblikkelig forvandler deg til rik og berømt.

Du har til sammen ti ulike varianter å velge i (se alle bildene på The Verge). Se også denne videon fra Slashgear/Android Community:

I salg i høst
Både Galaxy Gear og Note III kommer i salg over hele verden den 25. september, mens den nye utgaven av Note 10.1 er klar i løpet av 3. kvartal

Samsung Norge oppgir at prisen på Galaxy Gear blir 2600 kroner her i landet.

De ulike utgavene av Note 10.1 2014 er priset slik:

Norske priser
Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) kommer i butikk fra og med tredje kvartal 2013. Anbefalt utsalgspris Galaxy Note 10.1 WiFi 16 GB 5 090 kroner, Galaxy Note 10.1 4G 16 GB 6 190 kroner, Galaxy Note 10.1 WiFi 32 GB 5 590 kroner, Galaxy Note 10.1 4G 32 GB 6 690 kroner.

Spesifikasjoner og bilder finner du på Phone Arena.

Galaxy Note III vil koste 6000 i Norge (uten binding), og spesifikasjonene finner du på Android Central.

Stikkord: galaxy note, ifa 2013, samsung, smartklokker