Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apples nye brikke til iPhone 5S skal visstnok være 31 prosent kjappere, og vil kunne gjøre flere oppgaver samtidig på en mer effektiv måte. (Ill.: Apple)

Blir det en 64-bit iPhone 5S?

Er trolig 31 prosent kjappere.

Det ryktes at Apple tester, eller har testet, 64-bits-A7-brikker til den kommende toppmodellen.

Endelig 64-bit?
Trolig skal selskapet avholde en pressekonferanse 10. september hvor de skal vise frem iPhone 5S, 5C, og en endelig versjon av iOS 7 (i hvert fall til iPhone, iPad-utgaven kan drøye litt), og kanskje nye MacBook Pro-modeller og oppgraderte iMacs.

Og nå kommer det altså ferske rykter om at Apples nye brikke til iPhone 5S er en 64-bits-utgave.

Ingen vet enda hvilken brikke som blir å finne i iPhone 5C, men det kan godt tenkes det blir en A6 (iPhone 5) for å holde kostnadene nede.

31 prosent kjappere
Ikke bare er CPU-en mye kjappere: hele 31 prosent, faktisk, men takket være 64-bits-teknologien så blir det enklere for brikken å delegere arbeidet, slik at animasjoner og gjennomsiktighet vil flyten enda bedre enn det i dag gjør på 32-bits A6-brikkene.

Det skal fortsatt være snakk om to-kjerne-brikker.

Trolig får nye iPad 5 samme brikke, om ikke en som har en enda kjappere GPU. Uansett, kommer ikke 64-bits-CPUene neste måned i Apples mobil/mobiler, kommer de uansett i nærmeste fremtid – kanskje i A8-CPU-er neste år en gang.

Kilde:
9to5mac

Stikkord: Apple, iphone 5s