Annonse


Nå vil han gi deg kryptert e-post

«Vær redd, være veldig redd», het det i skrekk-klassikeren The Fly fra 1986.

Vurderer å flytte
Og det er det kanskje grunn til, nå som Tor-nettverket tilsynelatende er invadert av FBI (eller muligens NSA) og myndighetene presser leverandører av anonym e-post til å legge ned.

Også fildelingskongen Kim Dotcom er redd, og forrige uke forkynte han via Twitter at han vurderer å flytte personverndelen av fillagringstjenesten Mega (står for Mega Encrypted Global Access) til Island.

Kan råtne i fengsel
Men i første omgang vil han opprette et alternativ til de anonyme e-posttjenestene Lavabit og Silent Circle, som begge nå legger ned etter å ha fått beskjed av amerikanske myndigheter om at de kan råtne i fengsel resten av livet og vel så det (amerikanerne ilegger som kjent straffer på opptil tusen års fengsel) for «forbrytelser mot det amerikanske folk».

Annonse
Siden Kim Dotcom ikke har planer om å flytte til USA dersom han ikke blir utlevert fra New Zealand, kan han relativt trygt opprette en anonym e-posttjeneste. I hvert fall så lenge de nye spionlovene GCSB og TICS ikke er vedtatt ennå.

– Allerede i gang
I et intervju med ZDNet torsdag i forrige uke sa Megas administrerende direktør Vikram Kumar at han hadde blitt spurt om ikke Mega kunne starte noe slikt.

Og søndag fulgte han opp med å si at arbeidet allerede er i gang, og at teknologien bygger på de systemene som Mega allerede bruker for å skjule identiteten til sine brukere og innholdet de laster opp og ned.

Forbud mot å opptre anonymt?
De mest paranoide frykter imidlertid at USA og andre vestlige land til slutt ender opp med å gjøre det forbudt å opptre anonymt eller under falsk identitet på nettet.

Allerede nå ser det ut til å være forbudt å tilby folk å opptre anonymt, i hvert fall dersom Edward Snowden er blant brukerne…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse