Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sonys nye forsats gjør mobilen til en fullverdig kompaktkamera. (Ill.: Sony/sonyalpharumors.com)

Gjør telefonen til ordentlig kamera

Sony med «heng på»-linser.

Kameradelen i mobiltelefoner og nettbrett har blitt ganske anstendige etterhvert, og kan i mange tilfeller konkurrere med et dedikert kompaktkamera.

Bedre optikk
Men en svakhet er fortsatt optikken. For når det gjelder objektiver har frittstående kameraer fortsatt en fordel framfor integrerte løsninger.

Dette prøver nå Sony å rette på med en ny serie «heng på»-objektiver som kan brukes med alle typer nettbrett og mobiler.

Festes med magnet
Kameralinsen festets på mobilen eller brettet ved hjelp av en magnet. Den innebygde linsen blir sjaltet ut, og skjermen på mobilen eller brettet brukes som søker.

Dermed tas bildene via Sonys objektiv, som for toppmodellens vedkommende er produsert av den anerkjente optikkfabrikanten Zeiss.

Bildene lagres ikke i telefonen eller brettet, men på et SD-kort i forsatsen.

To utgaver
Linseforsatsen kommer i to utgaver: En Zeiss-variant med den samme sensoren som Sonys kritikerrroste RX100-kamera. Denne vil koste 600 dollar i USA – om lag 5800 kroner dersom vi bruker den vanligvis treffsikre «moms pluss ti prosent»-kalkylen vår.

Om du synes dette er i dyreste laget kommer Sony med en enklere variant, uten Zeiss-optikk og med en prosessor hentet fra den rimeligere kameramodellen WX150. Prisen på den er 400 dollar i USA – muligens rundt 3200 kroner i Norge.

Kilde:
Sony Alpha Rumours

Stikkord: foto, Mobil, sony