Hopp til navigasjon Hopp til innhold
I Googles oversikt over tilgjengelig innhold er Norge totalt fraværende. (Ill.: Google/ITavisen)

Hallo, Google! Har dere glemt oss?

Norge er ingen steder å se.

Kommentar: I går lanserte Google sin Play Music-tjeneste i Storbritannia, New Zealand, Australia, Østerrike, Belgia, Frankrike, Tyskland, Irland, Italia, Luxembourg, Portugal og Spania.

Ikke først i køen
Norge og de andre skandinaviske landene glimrer med sitt fravær.

Noe vi i og for seg er vant til. Det er nå en gang slik at et lite land med fem millioner sjeler ikke akkurat står først i køen.

Må ta til takke med klassikere
Men om vi ser på Googles liste over hvilke land de tilbyr bøker, filmer, musikk, TV-serier og magasiner, ser det like mørkt ut.

Både danskene og finnene kan kjøpe bøker, men i Norge (som i Sverige) må vi nøye oss med møllspiste titler fra 1800-tallet i Google Books.

OK, vi har full tilgang til Android-apper i Google Play, i hvert fall de fleste av dem. Men det er også alt.

Nok av tilbud
Ikke at vi savner noe. For mens WiMP, Spotify og iTunes gir oss alt vi måtte ønske av musikk, har utvalget på den norske utgaven av Netflix begynt å bli anstendig. Og det du ikke får der, får du ofte (men slett ikke alltid) på iTunes.

Amazon tar seg av bøkene, og vi har etterhvert fått en anselig mengde e-bøker på norsk også gjennom Digitalbok.no og andre kilder.

Gjør de det med vilje?
Heller ikke magasiner og betal-aviser er det noen skrikende mangel på. Både Apple, Zinio og en mengde selvstendige aktører gir oss aktuelt og underholdende lesestoff på brett og mobil.

Så dette er i grunnen Googles tap. De kommer sent til det norske bordet når det først kommer. Kanskje det nettopp er derfor de somler?

Stikkord: bøker, film, Google, musikk, tv