Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Om hele nettet er en basketballbane, så fanger NSA bare opp en liten mynt midt på banen... (Ill.: NSA.gov)

– NSA kan stå bak Tor-hacking

Var kanskje ikke FBI likevel.

I går skrev vi om det som kunne se ut som en storaksjon mot skjulte Tor-sider i kjølvannet av det som politiet i Irland og USA betegner som verdens største pedofilisak.

– Mest sannsynlig NSA
JavaScript-koden som ble brukt for å kompromittere sidene var identisk med kode som tidligere har vist seg å stamme fra FBI.

Men ifølge sikkerhetseksperter som Arstechnica.com har snakket med er det mer sannsynlig at NSA (National Security Agency) står bak.

NSA har i det siste kommet i søkelyset i kjølvannet av avsløringene til varsleren Edward Snowden.

«Ring hjem»
Tor-hackerne brukte en såkalt «ring hjem»-teknikk der brukerlister med IP-adresser ble sendt til en adresse som tilhører det store, amerikanske teleselskapet Verizon.

Siden samtlige av sidene som ble kompromittert tilhørte pedofili-nettverket til den arresterte Eric Eoin Marques regnet de fleste med at politiet sto bak.

IP-adressene stemmer
Nå kan det vise seg at det i stedet er den militære etterretningsorganisasjonen NSA som har infiltrert det anonyme webhotellet Freedom Hosting, som ligger under Tor.

Ifølge Baneki Privacy Labs, som er et kollektiv at nettsikkerhetseksperter, hevder at IP-adressene som ble brukt til å injisere JavaScript-koden tilhører NSA. Det samme hevder VPN-leverandøren Cryptocloud.

Koden var rettet mot nettleseren Firefox 17, og rammet ikke brukere av andre nettlesere.

Stikkord: anonym, fbi, hacking, nsa, prism, tor