Annonse


Her snakker NSA-sjefen til hackerne

General Keith D. Alexander er selveste toppsjefen i den gigantiske, amerikanske overvåkingsorganisasjonen NSA.

Mye han ikke kunne si
Onsdag talte han til hackerne som er samlet på Black Hat-konferansen i Las Vegas.

På forhånd ble forsamlingen bedt om å forstå at Alexander ikke kunne svare på alle spørsmål og at det var en rekke emner han ikke kunne gå inn på av sikkerhetsgrunner.

Svarte på kritikk
Likevel var NSA-sjefen nokså åpen på hva organisasjonen hans driver med. Og langt på vei svarte han på kritikken som har kommet etter avsløringene til Edward Snowden.

Annonse


Han åpnet med å si at det er viktrig å finne en balanse mellom sikkerhet og personvern, og at de frammøtte i salen kunne hjelpe ham og NSA med dette.

Deretter beskrev han hvordan NSA blir nøye kontrollert av både regjeringen av domstolene, og at de på ingen måte holder på akkurat som de vil.

– Vi registrerer ikke innhold
– Jeg vil dere skal vite at når vi registrerer datatrafikk, så registrerer vi ikke innhold. Ingen tekstmeldinger, e-poster eller telefonsamtaler til vanlige amerikanere blir avlyttet. Det finnes ingen navn, addresser eller kortnumre eller stedsopplysninger, sa han blant annet.

Alexander forsvarte ikke overraskende datainnhøstingen med terrorfaren og påpekte at disse mulighetene ikke fantes da USA ble angrepet 11. september 2001.

Her kan du selv se talen i sin helhet:

Annonse