Annonse


Men skjermen, da mann!

I går kveld norsk tid presenterte Google to store nyheter: «Mk II»-utgaven av nettbrettet Nexus 7 og en helt fersk utgave av det mobile operativsystemet Android, versjon 4.3.

Ikke dramatisk
Googles nye Android- og Chrome-sjef Sundar Pichai (evenementet het betegnende nok «frokost med Pichai») sto sammen med Hugp Barra sto for presentasjonene, med litt hjelp av Asus' Johnny Shih. Som kjent er Nexus-brettene utviklet av Asus og Google i samarbeid.

Overfladisk sett er forskjellene ikke dramatiske, verken for Android eller Nexus 7s vedkommende. Og det meste var kjent gjennom utallige lekkasjer på forhånd.

Veldig bra skjerm
Den viktigste oppdateringen på brettet er en ekte 1080P-skjerm med 1920 x 1200 piksler og en pikseltetthet på 323 piksler pr. tomme (ppi), noe som ifølge Google er rekord i netbrettsammenheng. Den forrige utgaven hadde 216 ppi.

Annonse


iPad Mini, som det er naturlig å sammenligne med rent størrelsesmessig (iPad har 7,9 tommers skjerm, mens Nexus 7 har 7,02 tommer), har en 1024 x 768 skjerm med en pikseltetthet på beskjedne 163 ppi. Den store iPaden med Retina-skjerm har faktisk også mindre pikseltettet med 264 ppi.

Øvrige spesifikasjoner:

1,5 Ghz Snapdragon S4 Pro prosessor
9 timers batterilevetid med video, 10 med surfing
2GB RAM
Støtte både for 802.11 a,b,g og n (dual band)
Bluetooth 4.0
4G LTE (foreløpig bare i USA)
HDMI-utgang
NFC (Near Field Communication)
Trådløs opplading
Fraunhofer fire kanals lydsystem
1,2 MP frontkamera, 5 MP baksidekamera

Tilgangsrettigheter i apper
Android 4.3 gir for første gang mulighet til å gi tilgangsrettigheter for ulike brukere i apper, noe som jo kan være en fordel for foreldre som er redd for at barna skal gå amok med kredittkortet deres.

For øvrig snakker vi om mindre oppdateringer og forbedringer blant annet når det gjelder spillgrafikk.

Ca. 1800 kroner
Den nye utgaven av Nexus 7 vil ikke overraskende bli levert med Android 4.3. Den kommer på markedet i USA 30. juli og vil koste 229 dollar for 16GB-utgaven og 269 for 32GB.

Med vår vanlige «moms pluss ti prosent på toppen»-kalkyle skulle det gi en norsk pris på henholdsvis 1865 og 2104 kroner.

Det vil si omtrent det samme pris landskapet som dagens utgave av Nexus 7 ligger (MPX tar i dag 1790 kroner for for 32GB-utgaven). Norsk lanseringsdato er ennå ikke kunngjort.

TV-strømming
I tillegg til Nexus og Andoid hadde også Google en flunkende ny TV-strømmetjeneser kalt Chromecast i ermet. Kommer både for iOS, Android og Chrome OS.

Av andre nyheter kan vi nevne kjøp og leie av skolebøker i Google Play samt en egen spillseksjon i app-butikken, Google Play Games.

Kilder:
The Verge
CNet

Les også: DinSide.no