Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Overvåking er «bad for business». Det viser en fersk undersøkelse. (Ill.: Panther Media)

Flykter fra amerikanske selskaper

Overvåkingsskandalen er årsaken.

I kjølvannet av varsleren Edward Snowdons avsløringer om omfattende amerikansk overvåking i inn- og utland betakker nå stadig flere selskaper seg for å benytte seg av amerikansk lagring i nettskyen.

Over halvparten er skeptiske
En undersøkelse gjennomført av Cloud Security Alliance går det fram at hele 56 prosent av selskap som ikke hører hjemme i USA nå er skeptisk til å samarbeide med amerikanske nettlagringspartnere.

Bare 30 prosent oppgir at de ikke påvirkes av skandalen og at de uansett kommer til å fortsette samarbeidet med amerikanske selskaper.

Ti prosent sier opp
Ti prosent av de 207 selskapene som er spurt oppgir at de har avsluttet sine kontrakter med amerikanske selskaper og at de for framtida bare vil lagre sine data hos selskaper utenfor USA.

Cloud Security Alliance representerer hele 48 000 store og små selskaper over hele verden. De uttrykker nå alvorlig bekymring over den situasjonen de amerikanske selskapene har blitt satt i.

Samtidig prøver de å påvirke den amerikanske regjeringen til å foreta tiltak som kan rette opp bildet som er skap av en amerikansk regjering med nesa i nær sagt alt som foregår på nettet.

Kilde:

Cloudsecurityalliance.org

Stikkord: prism