Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft har intet nytt å melde angående PRISM-saken, men håper at justisministeren i USA griper inn så de kan frigjøre dokumenter og på den måten renvaske seg. (Ill.: All Over Press)

– Myndighetene stopper oss!

Bedyrer fortsatt at ingen har direkte-tilgang.

Når PRISM-saken først ble kjent var Microsoft en av selskapene som kom dårligst ut av det.

Microsoft bedyrer sin uskyld nok en gang
Ikke bare var de tidlig ute med å samarbeide med myndighetene, men de skal også ha vært langt mer proaktive i forholdet med NSA og FBI enn de andre selskapene. Dette hevder i hvert fall den lekkede informasjonen fra nettopp NSA.

«Overvåkingsprosjektet har kodenavn PRISM (programmet kan være det første i sitt slag), og skal ha vært aktivt i fem år, men Apple skal ikke ha fått sin informasjon komprimitert (om det de sier stemmer) før i oktober i fjor, mens myndighetene skal ha hatt tilgang til Microsoft-servere helt siden 2007.

Til forskjell fra Apple og Google som nekter for at de har visst noe om dette, omtaler The Washington Post Microsoft som et selskap som skal ha blitt rekrutert inn i programmet», skrev vi i den første nyhetssaken når PRISM-overvåkingen ble kjent.

Men Microsoft fortsetter å bedyre sin uskyld, og hevder ingen har noen som helst direkte-tilgang til serverne som drifter alt fra Outlook, Skype og SkyDrive.

Les alt om PRISM.

– Vi overvåker ingen
I et nytt blogginnlegg lister Microsoft opp fire tjenester: Outlook (tidligere Hotmail), SkyDrive, Skype-samtaler samt bedrifts-epost og dokument-lagring for bedrifter.

Felles for samtlige av tjenestene er den samme gamle regla: – Ingen har tilgang til våre kunders data uten videre. Alle som vil ha tilgang må gå gjennom de vanlige juridiske systemene.

– Grunnloven er på offentlighetenes side
Ifølge Microsoft har de forespurt den amerikanske justisministeren om de ikke kan få lov til å publisere hva som faktisk står i dokumenter fra myndightene når de etterspør informasjon som er å finne på Microsofts servere.

Ifølge Microsoft har myndighetene enda ikke svart på en forespørsel fra selskapet, datert 19. juni. I brevet spør Microsoft om lov til å publisere innholdet i dokumentene de har fått fra myndighetene når de etterspør informasjon. De håper altså at justisministeren skal gi dem lov til dette.

Selskapet mener den amerikanske grunnloven garanterer retten til å spre informasjon med offentligheten, men at de blir stoppet av myndightene. 

 

Kilder:
Microsoft pressemelding
blogs.technet.com

Stikkord: Microsoft, prism