Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft prøver å skape en helhetlig bedrift som samarbeider, og da er det jo bare naturlig at alle produkter som kan, kjører Windows 8. Det vil nok gjelde for den kommende Surface-klokka også, om ryktene stemmer.

– Microsoft lager Surface-klokke med Windows 8

To uavhengige kilder hevder det samme.

Microsoft jobber ifølge The Verge og AmongTech med en Surface-klokke.

– Lages med ekslusivt materiale
Det har som kjent svirret rykter om en «iWatch» i mange måneder, om ikke år, og Pebble (såvel som LGGoogle og Samsung) har vist at det finnes en interesse for et slikt produkt – ikke minst som tilbehør til en smartmobil eller nettbrett. Sistnevnte blir det jo bare mer og mer av.

Ifølge The Verge og AmongTech skal visstnok klokka komme i en rekke farger (blått, rødt, gult, svart, hvitt og grått), og pakkes inn i et dyrt materiale som er tre ganger sterkere enn glass: oksynitrid aluminium, også kalt gjennomsiktig aluminium.

Kjører Windows 8
Ifølge informasjon The Verge sitter på tester Microsoft prototyper av klokken med Windows 8 – akkurat som med Xbox og Windows ønsker de å bruke samme OS-kjerne.

AmongTech hevder klokka har 6 GB lagringsplass og LTE-støtte. Microsoft designer klokka slik at den sømløst skal fungere mot skyen. Det blir helt sikkert en eller annen form for SkyDrive-støtte.

Varsler og musikkkontroll
Hva angår funksjonalitet er selvsagt varsler og musikk-kontroll med, men det er foreløpig ikke detaljert hvordan dette vil fungere mot andre MS-produkter, og ikke minst Surface RT og Pro, ei heller andre funksjoner.

Etter at Microsoft omorganiserte er det nå kun en eneste person som har ansvaret for all maskinvare (Xbox, Surface og tilbehør): Jule Larson-Green. Larson-Green var tidligere Windows-sjef. Det blir spennende å se om endringene fører til et mer samlet Microsoft med en helhetlig produktfilosofi.
 

Kilder:
AmongTech
The Verge

Stikkord: klokke, Microsoft, surface