Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dette er HTC One. Snart får den trolig en storebror i One Max. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

6″ fra HTC?

HTC One Max er trolig avslørt.

HTC gjør som Sony (Xperia Z Ultra), Samsung (Galaxy Note) og LG (Optimus Vu): lager phablets.

Ferskt rykte
Det er i hvert fall det siste ryktet om mobilselskapet, som ikke akkurat gjør det bra rent økonomisk for tiden.

Det skal være snakk om en 6" 1080p-mobil døpt, ikke upassende, Max. Og like lite overraskende som at HTC prøver seg på en større mobil som konkurrenente, er at den får superkjappe Snapdragon 800 – disse vil vi se i en rekke nye mobiler og phablets i år og neste år.

Les også: HTCs sjokkmelding til fansen.

Snapdragon 800 og 2 GB RAM – den nye standarden
Foruten Snapdragon 800-brikkesettet (2.3 GHz), skal det være snakk om 2 GB RAM, opp til 64 GB lagringsplass (neppe microSD om HTC gjør som de har gjort med One), og et batteri på 3200 mAh – opp fra 2400 mAh i One.

Les også: Faller HTC sammen?

Avsløres samtidig med Note III i september?
Galaxy Note III har vært ryktet en god stund. Samsungs phablet ventes alle at avsløres på IFA i år. Den tyske messa i starter tidlig i september i Berlin, akkurat samme måned det ryktes at HTC skal avduke Max.

Merkelig nok har vi enda ikke sett noen offisiell lansering av HTC One mini som vi ekslusivt kunne avsløre at NetCom bekreftet 5. juni (den norske operatøren trakk senere tilbake listen).

Mini har ifølge ryktene en to-kjerne 1.4 GHz CPU, 4.3" 720p-panel, og 16 GB lagringsplass. Det ryktes at HTC offisielt skal offentligjgøre lillebroren til One i løpet av to uker.

Stikkord: htc, Mobil, one