Annonse


– Visa og Mastercard forbyr VPN

Payson, en svensk nettbetalingstjeneste, hevder de har blitt pålagt å Visa å avvise betalinger for VPN-tjenester.

Les våre guider til VPN og Gratis VPN

Avslørt i epost
Dette kommer frem i en epost (les den her) TorrentFreak har fått tilgang til. I eposten til Paysons kunder står det blant annet:

«Payson har restriksjoner mot anonymisering (inkludert VPN-tjenester). Som et resultat kan ikke Payson lenger gi kunder mulighet til å finansiere utbetalinger via sine kort (VISA eller MasterCard)».

Annonse


Les også: Slik unngår du overvåkingen.

Sunder raser
Til TorrentFreak skal Payson ha forklart at de mottok et krav fra Visa og Mastercard om nesten øyeblikkelig å stoppe betalinger for VPN-tjenester
.

En av Paysons kunder er Peter Sundes VPN-selskap iPredator. Sunde er rasende over hva som nå skjer:

– Dette betyr at amerikanske selskap tvinger ikke-amerikanske selskap å nekte folk rett til å protestere for sitt privatliv, og det å være anonym. Dermed kan NSA spionere enda mer. Dette er bare sinnsykt, forklarer han til TorrentFreak, og påpeker at iPredator fortsatt tilbyr alternative betalingsløsniger som Bitcoin.

Enn så lenge er iPredator det eneste selskapet som er blokkert.

Visa skylder på banken
Til TorrentFreak bedyrer Visa at de ikke på noen måte har vært involvert i denne saken, og at ikke har pålagt Payson eller andre et slikt krav.

På direkte spørsmål om VPN og andre anonymiseringstjenester på noen som helst måte stoppes av Visa, så fikk TorrentFreak hverken ja eller nei.

Visa tror det er Paysons bank som har satt en stopper for dette. Denne banken er bindeleddet mellom selskap som Payson, og kortselskap som Visa og Mastercard.

Mastercard svarte ikke på TorrentFreaks forespørsel.
Kilde:
TorrentFreak