Annonse


Pirat-Usenet kan gjøre mega-comeback

Antipirat-organisasjonen FACT' (Federation Against Copyright Theft) forsøk på å stenge en Usenet-indekseringstjeneste fikk helt motsatt effekt. Tidligere har de med hell stoppet NZBsRus.

Pirat-Usenet ble etter at Newzbin2 la inn årene i fjor sett på som dødt, men nå kan det hende denne trenden snur.

Helt motsatt effekt
Joda, nettsiden nzbx.co blir stengt den, men istedet for å overleve nettsidens kode til organisasjonen, har utvikleren planer om å lage en enkel installasjonspakke slik at alle kan starte opp en tilsvarende tjeneste. 

Dette kan ha som å effekt å igjen gjøre Usenet attraktiv for pirater, spesielt nå som nettsider som Pirate Bay overvåkes mer enn noensinne, også i Norge – og fra 1. juli tredde som kjent piratloven her hjemme i kraft, noe som gjør det langt lettere å fakke pirater.

Annonse


Gjør alt for å stoppe anonymisering
Mange tyr nå trolig til VPN-tjenester for å skjule sin identitet, men skal vi tro svenske Payson prøver Visa og Mastercard å stoppe også dette

Nzbx er en åpen Usenet-søkemotor som automatisk indekserer innholdet på nyhetsgruppene. Til nå har fem millioner produkter blitt indeksert og katalogisert siden desember i fjor. Tjenesten drives av en 26-åring som går under kallenavnet «Lemon» (Twitter-konto).

Les også: Redd for fildelingspolitiet?

Dette er planen hans
Lemon har altså ingen planer om å gi kildekoden til FACT, tvert i mot: han vil gi dem fingern.

«Jeg har bestemt meg for å gjøre følgende: stenge indekseren, modifisere kodebasen, og gjøre den om til åpen kildkode. Jeg vil så gjøre den tilgjenglig som en en-klikks-installasjon så alle kan kjøre sin egen lokale indekseringstjeneste.

Jeg kommer også til å aktivere økosystemet rundt, så kommentarer og karakterer blir delt av alle som installerer (om aktivert)», forklarer han til TorrentFreak.

NZB-er i skyen?
Det mest spennende er det siste han beskriver, nemlig muligheten for nettsky-synkronisering av NZB-filer. .NZB er en filstandard laget av den originale Newzbin-gjengen, og fungerer i prinsippet på samme måte som en .torrent-fil.

Det blir spennende å se om Usenet gjør et skikkelig comeback i høst.
 

Kilde:
TorrentFreak