Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Boxee sluttet å produsere og støtte Boxee Box i oktober i fjor. Nå er selskapet kjøpt av Samsung. (Ill.: DinSide.no)

Boxee kjøpt av Samsung

Dette skal de bruke oppkjøpet til.

Samsung har kjøpt Boxee for nesten 200 millioner kroner.

Solgt til en gigant
Boxee var lenge et interessant selskap med eget mediasenter-programvare, og lanserte senere Boxee Box.

Men selskapet havnet akterut de siste årene etter at de kunngjorde at Boxee Box ikke lenger var støttet (oktober 2012, samtidig som selskapet introduserte Boxee TV), og produktet ikke lenger i produksjon. Strategien til selskapet fremover etter at dette ble kjent var derfor høyst usikker… til nå.

Les DinSides test av Boxee Box.

Skal gjøre UI-er bedre
Samsung blar nemlig opp 183 millioner kroner for selskapet. Selskapet skal bruke Boxees grensesnitt-kompetanse til å gjøre egne produkter bedre:

– Vi har hentet både teknologi og funksjonalitet fra Boxee. Dette kommer til å hjelpe oss med å forbedre brukeropplevelsen på våre sammenkoblete produkter, forklarte en talsperson for Samsung til IDG News.

Dette sier Boxee
«Å bli en del av Samsung betyr at vi kan jobbe med produkter som kobler sammen det beste av maskin- og programvare i TV-segmentet – produkter som vil bli brukt av titalls millioner av mennesker, og som vil være med på å forme TV-fremtiden.

Vi er spent på neste kapittel for vårt team.

For Boxee-brukere jobber vi bak kulissene for å sikre at det blir minimal innvirkning på dine enheter. Imidlertid vil beta Cloud DVR-funksjonaliteten vi har gitt til visse Boxee TV-brukere oppheves den 10. juli. 

Du vil ikke ha tilgang til dine eksisterende opptak etter denne datoen. Vi skjønner at mange av dere elsket tjenesten, og vi beklager at det ikke vil være tilgjengelig fremover.

Vi er utrolig stolte av det vi har bygget, og vi ønsker å takke deg for å ha vært en del av vår reise.»
 

Kilder:
TechHive
Boxee

Stikkord: boxee, samsung