Annonse


Dette vil du merke

EUs aldri hvilende kommissær for digitale tjenester Neelie Kroes har snakket og snakket om å få de såkalte roaming-prisene i Europa ned.

Har oppnådd mye
Kroes, som lever etter mottoet «EU skal være relevant for innbyggerne» har faktisk klart å oppnå en god del.

I dag er prisene langt fra så hysterisk høye som tidligere når du reiser rundt i Europa og skal sjekke ITavisen, Dagbladet og Facebook (i den rekkefølgen, selvsagt).

1. juli skjæringsdato
Fra mandag kommer det et nytt stort prisfall. Da har nemlig Kroes bestemt at prisene skal ramle med 36 prosent.

Annonse


Prisreduksjonen ble første gang annonsert i mars i år, men typisk nok velger den mektige EU-kommissæren å blåse i trompeteten nok en gang like før millioner av europeere skal ut og reise i sin egen verdens del – typisk sørover.

Også for nordmenn
De lavere prisene gjelder også nordmenn, for EU gjør intet unntak for EØS-land som Norge når det gjelder prispolitikken på mobile tjenester.

Konkret vil prisen på mobilt Internett nå koste 45 cent (om lag kr. 3,50) pr. megabyte, mot 70 cent (5.50) i dag.

En krone billigere å tekste
Det vil også bli billigere å ringe. Her synker prisen fra 29 til 24 cent (fra 2,30 til 1,90), mens   prisen på en tekstmelding innenfor EU/EØS-området synker fra 9 til 8 cent (fra ca. 7 til 6 øre).

EU skal etter planen justere prisene nedover hvert år, og neste prisreduksjon ventes derfor 1. juli 2014.

Målet for Neelie Kroes er å fjerne tilleggene på mobiltjenestene helt, slik at du ikke merker forskjell på regningen uansett hvor du befinner deg i Europa.

Kilde:
Reuters

Annonse