Microsoft møtte med væpnet politi

 

Seguros Uiversales er ett av de største forsikringsselskapene i Guatemala. Nå har selskapet anmeldt Microsoft for noe de mener er ren mafia-virksomhet.

Møtte med våpen
Bakgrunnen er et raid der representanter for Microsoft møtte opp sammen med væpnet politi for å undersøke om forsikringsselskapet brukte piratkopiert programvare.

Annonse

Slike raid er gjennomført i stor skala over hele verden i regi av BSA (Business Software Alliance), en organisasjon som jobber mot piratvirksomhet og der også Microsoft er med.

Tøffe metoder
Mens slike aksjoner i Norge og land vi finner det naturlig å sammenligne oss med foregår i rolige former og på forespørsel fra høflige kvinner i drakt og menn i dress, er metodene åpenbart litt tøffere i Latin-Amerika.

– Microsoft dukket opp med væpnede polititjenestemenn og hindret fornærmedes forretningsvirksomhet. Microsoft fortsatte deretter med å presse fornærmede til å betale 70 000 dollar. I motsatt fall ville Microsoft fjerne alle servere der alle data og all programvare som er nødvendig for virksomheten ligger, heter det i søksmålet.

– Hadde kvitteringer
Seguro Universale hevder de har gyldige kvitteringer på 98 prosent av programvaren de bruker.

De hevder at Microsoft driver ren utpressingsvirksomhet i mafia-stil og at flere selskaper i landet har blitt rammet av dette.

– Ran, ikke kontroll
Også i Belgia har Microsoft og BSA havnet i trøbbel for sine hardhendte metoder.

Selskapet Deckers-Snoeck opplevde å bli raidet på samme måte som Seguros Universales, men dog uten væpnet politi.

– Det var mer som et ran enn en kontroll, sier sjefen Jorids Deckers til den nederlandske avisen De Tid.

Kilde:
Torrentfreak.com

Annonse
Annonse