Annonse


Apple: – Ingen kan lese dine iMessages

I et sjeldent innlegg på Apple.com bedyrer selskapet igjen at de ikke hadde kjennskap til NSAs PRISM-overvåkingsprogram, men at de mottok flere tusen forespørsler fra 1. desember 2012 til 31. mai i år

– Så mange brev har vi mottatt
Apple har avslørt at de har mottatt mellom 4000 til 5000 henvendelser fra amerikanske myndigheter for å få innsyn i brukerdata. Det samme har Facebook, men der er tallet noe høyere: 9000 forespørsler skal den sosiale tjenesten ha mottatt. Les mer om Facebooks svar hos Digi.no.

– Ingen offentlige etater har direkte-tilgang
Apple skriver blant annet:

«For to uker siden, da teknologibedrifter ble anklaget for ukritisk å dele kundedata med offentlige etater, utstedte Apple et klart svar: Vi hørte først om regjeringens «Prism»-program når pressen spurte oss om det den 6. juni.

Annonse


Vi gir ikke noen offentlige etater direktetilgang til våre servere, og alle offentlige etater som ber om kundedata må ha en rettskjennelse», skriver selskapet.

En rekke forskjellige saker
Av de mellom 4000 til 5000 forespørslene, skal i alt 9000 til 10 000 enheter være inkludert. Apple skal ha fått forespørsler fra føderale, statlige og lokale myndigheter i disse sakene.

Dette er saker som ifølge Apple var et ledd i etterforskningen av lovbrudd, og nasjonal sikkerhet, samt «tyverier og andre lovbrudd», og andre saker som søk etter savnede barn, pasienter med Alzheimers, og saker der man prøvde å forhindre selvmord.

– Fra tid til annen nekter vi å utlevere informasjonen
Slik beskriver Apple sine prosedyrer for å utlevere informasjon til myndighetene:

«Uavhengig av omstendighetene gjennomfører vårt juridiske team en evaluering av hver forespørsel. Bare dersom det er hensiktsmessig henter vi, og leverer, det minste mulige sett av informasjon til myndighetene.

Og, fra tid til annen, når vi ser uoverensstemmelser eller unøyaktigheter i en forespørsel, vil vi nekte å oppfylle den.»

– Vi kan ikke dekryptere
Apple bedyrer at de har høy sikkerhet på sine tjenester:

«Samtaler som finner sted over iMessage og FaceTime er beskyttet med punkt til punkt-kryptering så ingen bortsett fra sender og mottaker kan see eller lese dem.

Apple kan ikke dekryptere dataene. Og, vi lagrer ikke data relatert til kunders posisjon, kart-søk, eller Siri-oppslag i noen identifiserbar form.»

Det har tidligere blitt avslørt at amerikanske myndigheter vurderte iMessage som et problem, grunnet krypteringsteknologien som brukes, og som derfor gjør det umulig å snoke i meldingene.
 

Kilde:
Apple

Annonse