Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Akkurat som i Hollywood: Politiet tok ingen sjanser da de skulle arrestere Kim Dotcom. (Ill.: MrKimDotocom/YouTube)

Her tar de en FILDELER

Ny, oppsiktsvekkende video fra raidet.

I august i fjor publiserte TV-kanalen 3News de første bildene fra det mye omtalte raidet mot fildelingskongen Kim Dotcom 20.januar 2012.

Som i «Die Hard»
Dotcoms palasslignende bolig nord for Auckland i New Zealand ble stormet av spesialstyrker i ren hollywoodsk «Die Hard»-stil.

Grunnen til det store oppbudet av væpnet politi, hunder og til og med helikopter var at Dotcom var kjent som våpensamler. Man anså derfor at muligheten for at han ville yte væpnet motstand for reell.

Fikk unnskyldning
New Zealands statsminister John Key ba senere om unnskyldning. Ikke for politi-raidet, men for at landets overvåkingsorgan GCSB spionerte ulovlig på Dotcom.

Kim Dotcom er tysker, og het opprinnelig Kim Schmidts. Men siden han har permanent opphold i New Zealand kan han etter newzealandsk lov ikke overvåkes på samme vis som en utenlandsk spion.

Humoristisk slutt
Dotcom og hans medarbeidere er løslatt, og venter nå på at rettsapparatet i New Zealand skal ta stilling til en amerikansk utleveringsbegjæring.

Dotcom har nå sluppet en redigert video fra raidet i januar i fjor, og sin vane tro har han lagt inn noen humoristiske elementer.

Sjekk slutten…IFrame

Stikkord: kim dotcom, megaupload-saken