Mer 4G, og HD Voice

Både NetCom og Telenor lader opp til norges første 4G-sommer.

HD Voice i NetComs 3G-nett
Torsdag forrige uke annonserte NetCom 4G på mobilen (samtidig som de også, ved en feil, avslørte ikke-annonserte HTC One mini).

Nå er også HD Voice på vei til enda flere kunder som bruker en støttet 3G-mobil, og snakker med andre på samme nett. Støtte på tvers av operatørerene kommer senere, melder selskapet i pressemeldingen.

Annonse

– Befinner du deg i NetComs 3G-nett der teknologien er aktivert og med en mobil som støtter HD Voice, vil du automatisk få bedre lydkvalitet når du snakker i mobilen. Det er ikke nødvendig å abonnere på en tjeneste, eller gjøre innstillinger på telefonen, forklarer NetComs tekniske sjef Roy Ove Nilssen.

«NetCom lanserte HD Voice i Drammen og omegn rett etter påske, og har siden aktivert teknologien i Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold, Buskerud, Telemark, Aust-Agder, samt i sentrale hytteområder på fjellet», melder NetCom i pressemeldingen.

Følgende mobiler støtter NetCom HD Voice:

* HTC One
HTC One X
iPhone 5
Nokia Asha 300
Nokia Lumia 620
Nokia Lumia 820
Nokia Lumia 920
Samsung Galaxy Note
Samsung Galaxy Note II
Samsung Galaxy Note II LTE
Samsung Galaxy S III Mini
Samsung Galaxy S III
Samsung Galaxy S III LTE
Samsung Galaxy S4 LTE
Samsung Galaxy S4 mini LTE
Samsung Galaxy Nexus
Sony Xperia Acro S
Sony Xperia Go
Sony Xperia miro
Sony Xperia P
Sony Xperia Tipo
Sony Xperia Z
Sony Xperia V

Les også: Slik reagerte HTC på NetComs One-flause.

Mer Telenor 4G
Også Telenor har nyheter denne sommeren. Selskapet var først ute med 4G på mobilen, og melder nå at den kjappe 3G-arvtageren blir tilgjengelig på 21 nye steder.

NetComs 4G-nett blir aktivert fortløpende i løpet av de kommende tre ukene.

«Telenors 4G-utrulling fortsetter, og i sommer får du 4G-dekning på 21 sommersteder i Norge. Økt mobilsurfing stiller høye krav til mobilnettet, og dette har Telenor tatt mål av seg å levere på. 

I sommer kan feriegjester surfe raskere med mobilen enn noen gang. Telenor har fokusert på utrulling av 4G i kystbyene, som om få uker fylles av ferieklare besøkende med smarttelefon, PC og nettbrett i bagasjen.»

Disse stedene får Telenor-4G Telenor i sommer (Telenor melder også at de nå har 4G-dekning i store deler av indre Oslofjord):

Arendal
Fredrikstad
Frogn
Grimstad
Hvaler
Kragerø
Kristiansand
Larvik
Lillesand
Lindesnes
Mandal
Porsgrunn
Risør
Råde
Sarpsborg
Sandefjord
Skien
Søgne
Tjøme
Tvedestrand
* Tønsberg

Kilder:
Telenor pressemelding
NetCom pressemelding

Annonse
Annonse