Annonse


NetCom bekrefter HTC One mini

Vi har akkurat mottatt en pressemelding fra NetCom vedrørende 4G-surfing på mobilen.

«NetCom har 4G på flest steder i Norge og dekker 44 % av befolkningen med sitt 4G-nett. Innen slutten av juni vil hele nettet være oppgradert med funksjonaliteten som gjør det mulig å surfe med 4G-fart på smarttelefonen», melder NetCom.

Oppdatert, 13:33:

Som en leser gjorde oss oppmerksomme på: på listen under finner man HTC One mini, en ikke-bekreftet, men lekket mobil, fra selskapet. Interessant.

Annonse


Endelig NetCom-4G på mobilen
NetCom var som kjent først ut med 4G i Norge, men mobilstøtte kom først i dag. Først ut er Bergen og Oslo, men NetCom lover bedre støtte i også andre deler av landet i løpet av de neste tre ukene.

– Mobilvanene har endret seg radikalt siden NetCom lanserte 4G i 2009. Da hadde vi behov for høye hastigheter på PC-en, nå har vi det samme behovet på smarttelefonen. Vi bruker mobilen mer til sosiale medier, nettsurfing og musikk enn ringing og SMS. Våre kunder har behov for høy surfefart, og det er en glede å tilby 4G-hastigheter på mobilen, sier August Baumann, administrerende direktør i TeliaSonera Norge i pressemeldingen.

Disse mobilene er støttet
En rekke mobiler, inkludert HTC One og Lumia 920, har støtte fra i dag av, mens iPhone 5 ikke har det riktig enda. Som NetCom presiserer: «iPhone 5 krever en oppdatering fra Apple, og tidspunktet for denne foreligger ikke per i dag.» S4-støtte kommer i løpet av denne måneden.

Vi er noe usikre når vi faktisk kan teste, for NetCom skriver: 

«I løpet av de neste tre ukene vil NetCom-kunder få aktivert 4G-tjenesten på sitt abonnement, slik at de ikke trenger foreta seg noe annet enn å ha en telefon som støtter 4G.»

Oppdatert, 13:46:

NetCom presiserer 4G-tilgjengelighet:

«NetCom har allerede lansert 4G på mobil i deler av Oslo, hovedsakelig i Oslo sentrum. Vi lanserer 4G i resten av Oslo tidlig i neste uke. Vi har lanserte 4G i Bergen i dag, og i morgen lanserer vi i Trondheim. Deretter følger resten av 4G-nettet fortløpende. Hele aktiveringen vil være fullført innen utgangen av juni.

For at 4G skal fungere for våre kunder, er det nødvendig å aktivere 4G på abonnementet. Kundene trenger ikke foreta seg noe, aktiveringen vil bli foretatt av NetCom. En lang rekke kunder har allerede fått aktivert 4G på sitt mobilabonnement, og arbeidet fortsetter de neste ukene. Innen utgangen av juni vil 4G-aktiveringen være fullført, og så lenge kundene har en smarttelefon med 4G-støtte og ferdes i et område med 4G-dekning får de raske surfehastigheter. Til slutt et lite tips; det kan være nødvendig å slå telefonen av og på for å få tilgang på 4G-nettet via mobilen.»

Følgende mobiler er støttet i NetComs 4G-nett:

* HTC One
* HTC One mini
HTC One SV
* Huawei Ascend P2
LG Optimus G
* Nokia Lumia 920
* Nokia Lumia 820
* Samsung Galaxy S4 (kommer med 4G-støtte i løpet av juni)
* Samsung Galaxy S4 Mini
* Samsung Galaxy S4 Mega
* Samsung Galaxy SIII LTE
* Samsung Note II LTE
* Sony Xperia Z
* Sony Xperia V 
* Sony Xperia ZR
* ZTE Grand ERA LTE

 

Kilde:
NetCom pressemelding

Annonse