Annonse


– 2500 kroner for beste video

Kim Dotcom rir igjen.

Den tyske fildelingskongen som regjerte over 4 prosent av verdens Internett-trafikk før hans nettsted MegaUpload ble stengt og han selv ble arrestert, har gjentatte ganger kommet med skarpe og til dels vittige utfall mot amerikanske myndigheter.

På «statsbesøk»
Som kjent vil amerikanerne ha ham utlevert, siden de anser at han primært har skadet amerikanske opphavsrettsinteresser.

Til uka kommer den amerikanske justisministeren Eric Holder på besøk til New Zealand, landet der Kim Dotcom holder til og der han ble pågrepet av tungt bevæpnede spesialstyrker.

Annonse


Får ikke møte ham
Dotcom vil gjerne snakke med Holder for å få vite hvor saken hans står og ikke minst hvordan Holder definerer datakriminalitet.

 Men Holder har ingen planer om å treffe ham. Han skal treffe justisministre fra andre engelskspråklige land i et toppmøte, samt holde foredrag for studenter ved Auckland-universitetet.

Video-belønning
For å «røyke ut» Holder har Kim Dotcom nå utlyst en konkurranse. Den som leverer det beste videoopptaket av den amerikanske justisministeren får 500 newzealandske dollar – i underkant av 2500 norske kroner.

På denne måten vil Dotcom sikre seg at Holden ikke får like mye fred under besøket sitt som han (og sikkerhetsfolkene hans) kanskje håper…

Kilde:
Thomson Reuters